Svršio P.E.N.I.S.

Svršio P.E.N.I.S.


Završetkom proljetnog dijela prvenstva završila je i igra sastavljanja momčadi i pogađanja rezultata popularno nazvana “Proljetna ekspertna nogometna igra sastavljanja” – skraćeno PENIS u kojoj je bio cilj pogoditi čim više igrača u početnoj momčadi Matjaža Keka. Igra je nastala na jednom od foruma u kojem su navijači Rijeke iz kola u kolo pokušavali pogoditi početni sastav slovenskog stručnjaka. Kako je, što zbog ozljeda, što zbog gustog rasporeda, u jesenskom dijelu bilo teško, koji puta čak i nemoguće pogoditi početni sastav, rodila se ideja da se sve to uobliči u jednu zanimljivu igru za forumaše. Osim početnih sastava pogađali su se i rezultati Rijekinih utakmica.

Igra je bila napeta od samog početka, a u vrhu su se izmjenjivali vodeći iz kola u kolo. Potaknuti igrom, mnogi forumaši su špijunirali Keka i uzdanice na treninzima, što im je koji put donijelo prednost, a koji put i poneki bod manje, budući da je trener nemali broj puta uigravao jedan sastav a na kraju istrčao s manjim modifikacijama, time zavaravajući protivnika, ali i “penisere”.

Pravila su bila jednostavna, igrače se moglo unijeti zaključno sa 00:00 h večer uoči utakmice (najviše zbog izlazaka sastava u Novom Listu koji, van konkurencije, ima visoki postotak pogodaka), a rezultate do pet minuta prije utakmice.

U pogađanju sastava bodovanje se vršilo na sljedeći način. Pogođenih svih 11 nosilo je 5 bodova, 10 pogođenih igrača 3, 9 pogođenih 2, a 8 pogođenih 1 bod. Prosjek pogođenih igrača kao i broj igrača koji su pogodili svih 11 varirao je iz kola u kolo, a ukupni prosjek pogođenih igrača iznosi 9,16 po kolu. Forumaši su najbolje prognozirali sastav za utakmicu protiv Splita (01.03.) kada je prosjek pogođenih igrača iznosio 10,71, dok je najmanji prosjek pogodaka, samo 5,54, bio u utakmici protiv Lokomotive (10.05.) kada je Rijeka izašla u najšarenijem sastavu ove godine (Andrej Prskalo, Ivan Boras, Matej Mitrović, Mateo Bertoša, Nikola Pokrivač, Ajayi Goodness Ohiremen, Anas Sharbini, Ivan Krstanović, Zoran Kvržić, Ivan Močinić, Domagoj Pušić). I u posljednjem kolu je Kek mnogima zadao glavobolje i najveći broj pogođenih igrača je bio 9, što je uspjelo samo jednom natjecatelju, ostali su jedva pogodili 6-7 igrača, nekolicina 8.

Što se tiče pogađanja rezultata, točno pogođeni rezultat je nosio 3 boda, pogođeni tip (1, x, 2) je nosio 1 bod. U proljetnom dijelu su odigrane 22 utakmice (zajedno s kupom) a rezultati su bili šareni. Najviše pogođenih rezultata je bilo na utakmici Hrvatski dragovoljac-Rijeka (utakmica završila 0:2) kada je 12 forumaša pogodilo točan rezultat, a 95% sudionika točan tip. U još tri utakmice je postotak pogodaka tipa bio iznad 90%. Bilo je i jako loših kola, budući da se navijači Rijeke uglavnom klade na pobjedu svojih miljenika, logično je da su najlošija kola dolazila s porazima Rijeke. Tako u utakmici Zadar-Rijeka (16.02.) nije bilo niti jednog pogođenoga rezultata niti tipa, dok je u dva susreta protiv Osijeka (12.03. i 19.04.)  bio samo jedan odnosno tri pogođena tipa. Ukupni postotak pogođenih rezultata iznosi 7,61% dok je postotak pogođenih tipova 57,15%.

U obije kategorije nagrade su prilično primamljive i za prva tri mjesta one su redom: 1. Dres NK Rijeke, 2. Polo majica NK Rijeke, 3. Kapa “Kekovka”.

Pobjednici, odnosno osvajači nagrada su sljedeći:

Kategorija rezultati:

1. FF1987

2. Chuppy87

3. zgliboti

Kategorija sastavi:

1. lakrdija

2. USF1926

3. AngelDust

Tijekom priprema ekipe za sljedeću sezonu, pripremamo se i mi za nastavak igre. Već je predložen i naziv za prvi dio prvenstva JOINT ili  „Jesenski opći izbor najboljeg trenera“.  Ekipa koja je vodila PENIS danas je u osnivačima i članovima HoćuRi portala, stoga će i nastavak iste biti organiziran putem našeg portala/foruma. U novoj sezoni ćemo biti još bolji, a uz veću brojnost natjecatelja predviđamo i veći i bolji nagradni fond. Zbog toga,ako želite sudjelovati, pratite naš portal i registrirajte se na forum, kako bi na vrijeme bili obaviješteni o sudjelovanju. Važno je sudjelovati, ali lijepo je i pobijediti, zar ne? Čekamo vas.

Komentari

komentari


Related Articles

Kadrovska križaljka

Nogometaši Rijeke u utorak će na Rujevici protiv velškog prvaka The New Saints otvoriti novu sezonu. Četiri dana kasnije, u

Velika pobjeda protiv dvanaestorice

Split – Rijeka 1:2 (1:1) Split – Stadion Park mladeži. Utakmica 25. kola MaxTV Prve lige. Gledatelja: 650. Suci: Dalibor

Dani ponosa i slave

Dan je prekrasan, a ona će biti najveća ljepotica u Europi. Naravno, pričam o novom stadionu na Kantridi i slikama