“A gdje je Jajalo, muči me to…”

“A gdje je Jajalo, muči me to…”

Navijači Rijeke su u svojoj povijesti navikli na neke zanimljive i živopisne situacije kada je naš nogometni klub u pitanju. Dan danas se mnogi sjete situacija koje izmamljuju smiješak i podrugivanje, poput onih kada „printer nije radio“, kada se „stajalo na pčele“ i jelo „ćevape“, ali od ovoga tjedna nova anegdota koja će zabavljati navijače Rijeke u narednim godinama je odlazak, odnosno naprasni nestanak Mate Jajala iz hotela „Lone“ usred noći.

I ne bi tu bilo ništa neobično da se radi o Rijeci iz nekih prošlih godina, kada je plaća kasnila po nekoliko mjeseci, kada treneri nisu znali ni koliko igrača imaju na pripremama te kada su ti igrači bili mahom mladi razigrani klinci željni pažnje. Radi se o Rijeci koja je postala uvaženi europski takmac, koja isplaćuje plaće i bonuse redovitije od bilo kojeg sportskog kolektiva u RH, igra zapaženu ulogu u prvenstvu, osvaja trofeje te ima čak 11 reprezentativaca raznoraznih zemalja.

Također, ne bi bilo tako neobično da se radi o nekom mlađahnom igraču koji je nezadovoljan svojim statusom kod trenera, karijera mu ide „prema dolje“ pa preko raznoraznih menadžera pokušava na sve načine pobjeći iz momčadi u kojoj nema budućnosti. Radi se ipak o starijem igraču i čovjeku koji iza sebe ima iskustvo igranja dvije ponajbolje lige svijeta, koji je u Rijeci „oživio“ karijeru te, možemo slobodno reći, igra ponajbolji nogomet u životu, koji je ušao u krug odabranih igrača gospodina Nike Kovača. Da ne spominjemo da se radi o osobi koja dobiva nemala, redovita primanja, ima obitelj s četvero djece i dom na najljepšoj obali na svijetu.

Kada sve to zbrojimo, zaista je teško pojmiti razloge ovakvog bezobraznog i nekulturnog čina jednog profesionalca kojemu je Rijeka dala sve što igrač može poželjeti. Odlazak pod okriljem noći i bijeg u naručje nekih drugih klubova je čin koji ne može i ne smije naići na razumijevanje nikoga, pa ni menadžera koji vode karijeru tog igrača. Radi se o grubom nepoštivanju kluba, trenera, suigrača, navijača i svih onih koji su Mati pružili sve da se u Rijeci osjeća kao u Real Madridu.

Nakon drskoga bijega te navodnog skrivanja po „čizmi“, Mato se jučer pojavio. Drznuo se postaviti svoje zahtjeve iznad potreba kluba, iako ima pravovaljani ugovor s riječkim prvoligašem, te se i dalje vodi retorikom kako on „želi otići“. Svi jako dobro znamo značenje ugovora i potpisa na dnu koji veže obje strane da izvršavaju svoje dužnosti. Kako ne sumnjamo u izvršavanje obaveza od strane HNK Rijeke, ostaje samo konstatirati da je igrač prekršio nekoliko stavki iz tog ugovora te da treba biti kažnjen.

Međutim, ono što navijače ovoga kluba najviše boli je poigravanje s pojmom grba i dresa, „pljuvanje“ na iste te omalovažavanje ostalih igrača i trenera koji bespogovorno daju sve od sebe kako bi naša Rijeka bila bolja i uspješnija. U tom svjetlu se i mi, kao ljudi koji žive za ovaj klub, nadamo da će Mato Jajalo biti maksimalno kažnjen te da će poslužiti kao primjer svima onima koji na bilo koji način odluče povrijediti naš klub i izigrati poštenje koje im ovaj kolektiv nesebično pruža.

Mnogi mladi nogometaši sanjaju da jednoga dana zaigraju nogomet s grbom Rijeke na prsima, mnogi nogometaši u našoj zemlji bi rado obukli dres riječkog kluba, dres koji je Mati sve pružio, a on ga je odbacio poput stare krpe pune varikine.

Zbogom Mato Jajalo, kada ti riječki travnjak nije bio dovoljno dobar, dobre će ti biti tribine…

Komentari

komentari


Related Articles

Novi početak

Naš voljeni nogometni klub za nešto manje od četiri dana ulazi u novo poglavlje putovanja kroz povijest, kroz HNL i

Proljetna Igra Čačkanja Kekovog Autoriteta!!!

Kao što smo već prethodno najavili, s dolaskom nastavka prvenstva krećemo i u novu nagradnu igru pod nazivom Proljetna Igra

Inat je zajebana stvar

Rijeka – Osijek 2:1 (0:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 26. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 3.736. Suci: Fran Jović,