Ipak ništa od senzacije

Ipak ništa od senzacije

U večerašnjoj uzvratnoj utakmici 1.pretkola Eurolige Ferencvaroš je u Budimpešti svladao maltešku Sliemu rezultatom 2-1 te se ukupnim rezultatom 3-2 plasirao u 2.pretkolo gdje ga čeka NK Rijeka. Utakmica sama po sebi nije bila previše zanimljiva. U prvom poluvremenu, uz gol, postignut iz jedanaesterca, Ferencvaroša, vrijedi izdvojiti jedino još par poluprilika istog kluba te  zanimljiv pokušaj Slieme s centra u 29′ minuti. U nastavku se ipak  i jedni i drugi akteri malo pokreću i kao plod toga dolaze i pogodci, sa svake strane po jedan. Osim golova sve do 72′ igralo se dosta otvoreno i napadački te su i jedna i druga ekipa tražile put do mreže suparnika. Najbliži tome Ferencvaroš je bio u 52′ minuti kada pogađaju vratnicu te u 71′ minuti kada ne koriste jedan u nizu kikseva vratara Slieme koja je također imala nekoliko šansi za izjednačenje i dovođenje utakmice u potpunu neizvjesnost. Nakon spomenute 72′ minute igra se opet razvodnila te se činilo kao da i jedni i drugi jedva čekaju kraj susreta, kojeg su i dočekali nakon čak 5 minuta sudačke nadoknade vremena.

Sve u svemu dojma smo da niti jedna ekipa nije pokazala baš previše nogometnog umijeća te ne bi trebala predstavljati preveliki zalogaj Riječanima za tjedan dana na Kantridi. Dakako Ferencvaroš se nikako ne smije podcjeniti jer bi  se to momcima s Kantride moglo vrlo lako obiti o glavu. Uz ozbiljan i odlučan pristup, kakav smo od Kekovih trupa već odavno navikli gledati, mislim da možemo s optimizmom gledati na dva predstojeća susreta s Ferencvarošom.

Komentari

komentari


Related Articles

HoćuRi i Vi: Tri mjeseca zajedno

HoćuRi.com je počeo s radom 1. svibnja. Sutra završava prvih 3 mjeseca od početka rada našeg portala. Donosimo Vam najzanimljivije statističke

Perčić: Spremni smo za nogometnu feštu

Zubato riječko sunce valjda nikada nije toplije grijalo. I drugi dan nakon veličanstvene pobjede HNK Rijeke nad Dinamom, prvom ligaškom u eri Matjaža Keka valovi zadovoljstva i optimizma struje Kvarnerom uz tople sunčeve zrake.

Jesen 2014: Ukupna minutaža igrača

Polusezona je završila, a došlo je vrijeme za analize napravljenog. U idućim tjednima ćemo analizirati razne statistike i podatke koji