Krepat ma ne molat

Krepat ma ne molat

Nakon kiše dolazi sunce, ali i obrnuto. Da, nakon svih predivnih trenutaka i prolaska u playoff Lige prvaka, Rijeku je prošlih nekoliko dana zadesila mini pošast u vidu ozljeda, odlazaka i kartona te na kraju krajeva taj poraz na Dravi. Nije taj poraz tragičan niti je katastrofičan, događa se svima, a i samo prvenstvo broji 36 kola. Tragično, ako nije preteška riječ, je sve ono što se događalo u sklopu tog poraza, počevši od suđenja do ozljeda i nervoze koja je vladala. Samo suđenje je bilo takvo da kada povlačimo crtu nakon četiri odigrana kola HNL-a, Rijeka, prvak Hrvatske i osvajač Kupa te klub iz Lige prvaka ima tri crvena i 16 žutih kartona što je daleko najviše u ligi. Ne sudimo ovdje o tim crvenim kartonima jer su većinom opravdani, ali je problem što protivničke ekipe nemaju suđenje koje ima Rijeka. 

Kazneni udarci se protiv Rijeke dosuđuju na temelju “sudačke procjene inteziteta” i to je već postalo učestalo. Upravo jedan takav, odredio je trasu utakmici u Gradskome vrtu te je ionako pojačanu nervozu učinio nepodnošljivom. Igrači nažalost nisu ostali hladne glave i dogodilo se najgore. Međutim isto tako, mesarenje Riječkih igrača nije bilo naplaćeno žutim kartonima, iako su trojila završila na bolovanju zbog izravnih startova protivničkih igrača. Dobili su samo već poznati “respect”. Upravo ta “kazna” je ono što nam stiže sutra na Rujevicu. Taj Tihomir Pejin sa svojim pomoćnicima. Mahom se radi o ljudima koji su krojili pravdu u, kako kažu, najvećem derbiju svemira. Ista ekipa dolazi u Rijeku odraditi utakmici prvaka Hrvatske protiv obiteljskog biznisa. 

Rijeka je desetkovana, to svi znamo. Od igrača koji su otišli više nemamo nikakve koristi pa s toga ne valja ni plakati za njima. Više možemo plakati za onima koji su kartonirani te koji su kao posljedicu mesarenja u Gradskom vrtu zaradili ozljede te neće konkurirati za sastav. Dakle, gospodin mađioničar, Matjaž Kek u sutrašnjem srazu ne može računati na Marka Vešovića i Mate Maleša. Također je otpao i Mario Gavranović zbog ozljede aduktora. Filip Bradarić, Dario Župarić i Leonard Žuta će stisnuti zube jer i sami znaju da ionako tanak “roster” ne bi podnio njihove izostanke.  Stisnuti će zube i zbog činjenice da je Rijeka, kao i prošle godine, postala glavna meta žutog tiska, glavna meta dežurnih kritičara koji su više manje zapisničari dva režimska kluba. Rijeku se opet napada sa svih strana iako je upravo ta Rijeka klub pred kojim bi svi trebali, ako ne se klanjati, onda barem skinuti šešir u znak poštovanja. 

Osokoljeni viceprvak stiže na Rujevicu sa najavama o rušenju nepobjedivosti te sa prijetnjom “consiglierea” da smo ono iz mjeseca svibnja gledali posljednji put. Motivirani su plavi lavovi da ranjenu Rijeku probaju poniziti pred svojim navijačima te ih poslati u Pirej sa brigama i u suzama. Međutim, poznavajući našeg čarobnjaka, poznavajući igrače koji su do sada znali reagirati na nepravdu i “lajanje” protivnika, ne sumnjamo da će sutrašnja izvedba otkloniti sumnje o mogućnostima ove Rijeke. Uz igrače i cijeli klub stoji vojska navijača, puna Rujevica i huk koji gosti nisu doživjeli desetljećima. Dobrodošli u dom prvaka Hrvatske, dobrodošli na travnjak Lige prvaka, dobrodošli u Rijeku.  KREPAT MA NE MOLAT!

foto: Hrt sport

Komentari

komentari


Related Articles

Imperativ pobjede protiv starog dužnika

U subotu s početkom od 17 sati, u sklopu 28. kola MAXtv Prve lige, nogometaši Rijeke dočekuju Inter. „Div iz

Rijeka vas čeka

Evo vaših kolačića gospodine, nećete pogriješiti s njima, stvarno su vam pravi. Nego, vi se ženite? – Ne ja, ja

Tko će kome…

Osijek – Rijeka 0:1 (0:1) Osijek – Stadion Gradski vrt. Utakmica 8. kola MaxTV Prve HNL. Gledatelja: 1000. Suci: Mario