LIGA PRVAKA: Rijeka na pobjednika između TNS i Europe

LIGA PRVAKA: Rijeka na pobjednika između TNS i Europe

Rijeka se nakon 18 godina i Partizana, ponovno našla u ždrijebu UEFA-ine Lige prvaka. Nešto nakon 12 sati ždrijebani su parovi 2. pretkola najelitnijeg svjetskog nogometnog natjecanja te je volja kuglica odlučila da Rijeka igra protiv pobjednika iz prvog pretkola, a par čine prvak Walesa, The New Saints FC i prvak Gibraltara, Europa FC. Prva utakmica igra se na Rujevici 11. ili 12. srpnja, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije.

Ekipa The New Saintsa ili punim imenom The New Saints of Oswestry Town & Llansantffraid Football Club nam stiže iz Walesa. To je klub koji prezentira dva mala gradića Oswestry town u Engleskoj i Llansantffraid u Walesu. U ovom prvo imenovanom se nalazi stadion, odnosno manje igralište kapaciteta svega 2000 mjesta. 11 puta su osvajali naslov prvaka svoje zemlje, a samo četiri puta u svojoj povijesti su prolazili prva pretkola UEFA natjecanja gdje bi u narednom bili zaustavljeni. Gradić Oswestry se nalazi između Liverpoola, Manchestera i Birminghama. Zanimljivost je ta da kroz grad prolazi granica Walesa i Engleske te ima stanovnika poput našeg Poreča. TNS je favorit protiv Europe FC te je za pretpostaviti kako će upravo Velšani biti prvi protivnici Rijeke.

Da bi to postali moraju pobijediti momčad Europa FC iz Gibraltara. Prvak jedne od najmanjih država Europe svoje utakmice igra na Victoria stadionu u Gibraltaru kapaciteta 2800 sjedala. Taj stadion ove sezone nije dobio dozvolu od UEFA-e, pa bi Europa domaće utakmice mogla igrati u portugalskom Faru. Europa je 7 puta osvajala naslov svoje države, a zanimljivost je ta da je 2015. godine taj klub vodio dosadašnji trener Splita, Bruno Akrapović. Momčad se sastoji pretežno od španjolskih nogometaša uz nekoliko domaćih igrača. Europa je u natjecanjima UEFA-e nastupila samo četiri puta.

Možemo zaključiti da je ždrijeb ovoga puta “pomazio” Rijeku za razliku od posljednje dvije sezone. Naš klub ne bi trebao imati težak zadatak plasirati se u slijedeće pretkolo Lige prvaka, ali kako one stare već izlizane izreke kažu: “Danas svi igraju nogomet”.

 

Komentari

komentari


Related Articles

Pobjeda kao prvi glasnik proljeća

Pred Rijekom je utakmica čiji će ishod odrediti hoće li biti povijesna, ili će ostati tek jedna u nizu europskih

8000

Nakon osam tisuća Vaših “lajkova”, jedino što možemo napisati je HVALA. Da, upravo hvala, jer svaki Vaš “lajk” predstavlja jednog

Nemoj postati “Lijepa bez duše”…

Kraj priprema nogometaša HNK Rijeke, još je manje od deset dana do prve HNL utakmice, Europa kuca na vrata kao