Magistar Sharky

Magistar Sharky

Proteklog tjedna odrađena je formalnost Kupa, na nečemu što bi trebali zvati nogometnim terenom, igrači Rijeke izborili su pobjedu, te nakon Siska putuju u Dubrovnik. Predstavio se Ermin Zec, s dva pogotka nagovijestio kandidaturu za udarni sastav. Nažalost, nema prava nastupa u EL, barem u ovom dijelu, po skupinama.

Nakon reprezentativne stanke, prvoligaški nogomet se vratio na scenu. Druga pozicija na ljestvici, u napadu hit igrač, ne samo u HNL okvirima, odlično vrijeme, poželjan termin početka susreta i protivnik koji donosi utakmici epitet derbija nisu bili dovoljni da privuku više od 5 500 ljudi na tribine Kantride. Bunkeraški nastrojen protivnik, i negativni rezultat na poluvremenu,nisu pokolebali prisutne, dapače, natjerali su sve da zdušno bodre bijele i zajedno dođu do preokreta i pobjede nove.

A na sceni je opet bio Kramarić. Lakoća prodiranja i postizanja golova sada već ozbiljno zabrinjava sve navijače kluba s Kvarnera. Svaka nova lopta u mreži upućena od strane Andreja okreće brojčanik na gore po pitanju iznosa transfera koji je time svakim danom sve bliže. A uskoro igra Hrvatska na San Siru. Postići tamo pogodak bilo bi slatko-gorko, ovisno kako gledamo, jer Rijeka, sve je izvjesnije, nakon zimske pauze mora u potragu za novim napadačem.

To zasigurno neće biti Dejan Radonjić. Čovjek kojemu je sve i dalje smiješno,igra za klub čiji igrači, prema vlastitom sudu, promašuju šanse koje se ne “fulavaju” ni u 8. Bundesligi. Treba čovjeku vjerovati, bio je član takve lige i tamo gradio karijeru… u ozbiljnim i nimalo smiješnim klubovima. A možda su bijeli ulovili već zeca! Ermin Zec u dva susreta postigao je tri zgoditka i tako nagovijestio da nema zime za napadače Rijeke. zečevi i tako ne spavaju zimski san.

Povratak sa – magisterija

Trgnuo se i marketing HNK Rijeke. A možda bolje da su nastavili sa snom. Osmišljena je ideja i prezentirana, nova linija proizvoda, prvenstveno za najmlađe članove, djecu. Pa se netko sjetio imena Mr. Sharky Pešekan. Mr??? Bit će da ima fakultet, što više, magisterij. Gospodin, u svakom slučaju. Sharky je ime, a Pešekan valjda prezime. Vjerojatno je taj naš pešekan doplivao negdje iz Australije ili “Merikah”, gdje su mu roditelji odselili davno, pa mu nadjenuli amerikanizirano ime. Prezime se ne mijenja. I zaželio se Mr. Sharky svojih korijena, pa se vratio doma. Vratio se koji mjesec prekasno. Škola u Hrvatskoj počinje početkom rujna, tada roditelji i kupuju bilježnice. Ili je ovo pokušaj da mladi navijači Rijeke bolje uče, pa što prije popune bilježnice s logom Reala i Barcelone, pa ih zamjene s onim magistra.

A mogla se napraviti lijepa priča oko svega, i financijski isplativija. Natječaji po školama, da djeca sama biraju ime pešekana, možda i neki slogan. Djeca su čudo, stalno ponavljamo već izlizanu frazu, da su ona naše najveće bogatstvo, a sustavno, svakim danom demantiramo sami sebe.

Poput vodstva NK Halubjan-Viškovo. Naime, proteklog vikenda na Viškovu su igrane utakmice morčića NK Halubjan-NK Grbci, u kategorijama 2004. i 2005. godište. Znači djeca od oko 8, 9 godina, ne teža od 40 kg. Utakmice su igrane na pomoćnom igralištu čija je podloga pijesak. Ne šljaka, već doslovno pijesak, pogodan za betoniranje temelja. Nasuprot njega, predivni zeleni, travnati teren – prazan. Na pitanje zašto djeca ne igraju na njemu, odgovor je bio da ga čuvaju za odrasle. Pijesak u očima i razderotine na tijelima, slika su našeg “bogatstva”. Da bi odraslima bilo bolje.

Ruja se “kotrlja punom parom”

Zato popularna Ruja napreduje punim tempom. Iz dana u dan, okom vidljivo, mijenjaju se konture gradilišta. Teška mašinerija, bušenje, miniranje i bezbroj lopata trude se da što prije sagrade objekt koji će omogućiti normalan proces u radu našem klubu, a samim time i ostvarenje najviših ciljeva. Svaki novi dan znači da se bliži i onaj najiščekivaniji, gradnja nove Kantride. Već ovaj četvrtak može to prolongirati, jer pobjeda nad Nizozemcima,daje nadu u nastavak proljeća u EL.

Sve je manje nade na nogomet u Kostreni, barem onakav kakav je bio proteklih godina. Od najavljivanih silnih ulaganja i pojačanja, jurišanja na elitni dio takmičenja spalo se na sramoćenje. Ne igrača, oni su najmanje krivi u cijeloj priči. Već toliko puta viđena priča u nas, privatizacija na naš način, ponovo začuđuje sve nas. Dobro, na Žuknici vjerojatno neće niknuti neka “šoping oaza”, ali nikad ne reci nikad. Nogometaši su ostavljeni sami sebi, nemaju ni čime doći na gostovanja, pa je komisija odlučila prekinuti tu farsu.

Takvih problema nemaju nogometaši Rijeke. Na Korzu je predstavljeno  novo pojačanje, super moderni autobus, oslikan u klupske boje. Upadljiv, izdaleka vidljiv, s jasnom porukom čiji je. Samo, nekako mi se čini da ima premalo destinacija gdje će moći slobodno, bez pratnje, budnim nadzorom i osiguranjem dovesti dragocjeni “teret”. Što zbog zavisti, što zbog koda. Genetskog koda.

foto:www.nk-rijeka.hr

Komentari

komentari


Related Articles

Farmaceutima, i treća sreća!

Farmaceuti su protiv bijelih uspjeli u svom naumu. Iako su najavljivali pohod na sva tri boda, bod im je, na

Lov na dvostruku krunu

Rijeka je u kontroliranoj utakmici bez puno stresa izborila svoje peto finale Kupa Hrvatske. S ukupnim rezultatom od 5:1 lakoćom

Da nisam nogometaš, bio bi policajac…

Veliko zadovoljstvo nam je objaviti interview s igračem pod ugovorom s HNK Rijeka. Radi se o veznjaku Damiru Zlomisliću, koji je