Nogometna Rijeka se oprostila od “Braleta”

Nogometna Rijeka se oprostila od “Braleta”

Nogometna Rijeka ali i svi ostali koji su poznavali ili štovali lik Gorana Brajkovića, oprostili su se danas od njega komemoracijom i sprovodom na groblju u Matuljima. Oko 14 sati, u punoj sali press centra stadiona na Kantridi, brojni sportski djelatnici su se riječima i suzama oprostili od svojeg bivšeg igrača, trenera, poznanika i miljenika.

Velika mi je čast da mogu reći nekoliko riječi o Goranu koji je sudjelovao u najvećim uspjesima Rijeke. Svaki igrač koji obuče dres Rijeke je na neki način legenda kluba jer je mnogima to san, a Goran ga je obukao više od 130 puta. Odnos prema Goranu proteklih dana pokazuje koliki je trag ostavio. Ovom prilikom obitelji prenosim saućešće Hrvatskog nogometnog saveza te predsjednika Rijeke Damira Miškovića  rekao je Vlado Čohar, direktor HNK-a Rijeka.

Teško mi je o Goranu govoriti samo kao o igraču i treneru, bio je puno više od toga. Bio je naš prijatelj. Sa smiješkom na licu prolazio je kroz sve prilike u životu. Njegov zagonentni smiješak uvijek je bio tu, da napravi neku spačku da se svi nasmijemo. Svi koji smo se družili s njim osjetili smo tu njegovu dobronamjernu zaigranost. Na njega se nismo mogli ljutiti, mogli smo ga samo voljeti. Radio je što je volio i uživao u tome. Postao je nogometaš Rijeke i reprezentativac Hrvatske. Nije zaboravio otkud je došao, kao ni na svoje prijatelje. Volio je pobijeđivati, bez obzira da li je igrao na šljaci ili je zabio važan gol u prvoligaškoj utakmici. Bio je pristupačan, izravan sa svima, pričao je uvijek iz srca. Ono što je mislio to je i rekao, ono što je htio to je i napravio. Još jednom hvala ti na lijepim trenucima i svemu što si nam dao u proteklim godinama. Nogometni put počeo si u Opatiji, tu si ga i završio i uvijek ćeš ostati dio nas  rekao je Robert Perčić, predsjednik NK Opatije.

Bio si i ostao pozitivan i tako ćemo te pamtiti. Pamtit ćemo te na terenu i van njega, nikad te nećemo zaboraviti. Goran na ništa nije gledao negativno. Znam koliko je volio bijeli dres. On je naš kvarnerski Maradona i kao takvog ga trebamo pamtiti rekao je Igor Tkalčević koji je supruzi Gorana Brajkovića uručio dres pionira Rijeke sa brojem 7.

Gorana Brajkovića su najviše obožavali riječki navijači i Armada. Nebrojeno puta je isticao kako ne bi nikome mogao pogledati u oči da ode u Dinamo ili Hajduk te je svojim zalaganjem na travnjaku, igrom i ponašanjem van terena, zadužio sve one koji su ga gledali i poznavali.

Goran je za nas bio nešto posebno, posebice navijače iz liburnijskog kraja. Bili smo ponosni na njega kada je prešao iz Opatije u Rijeku. Ne pamtim da je prošla sezona nakon koje nismo prepričavali barem nekoliko anegdota o njemu. Goran nije otišao i uvijek će biti dio nas rekao je Denis Povh, predstavnik Armade. 

Njegova Armada ga je na poslijednjem ispračaju na groblju u Matuljima, pred okupljenim mnoštvom pozdravila na svoj prepoznatljivi način. Vječna slava i hvala, sa 13 baklji koje simboliziraju 13 pogodaka za HNK Rijeku u svojoj karijeri. 

Komentari

komentari


Related Articles

Nagrade portala za sezonu 2014./2015.

Završila je još jedna sezona HNK Rijeke u kojoj smo zaista imali pregršt događaja i utakmica za pamćenje. Veliki broj

Utakmica Superkupa seli na Kantridu

Po informacijama koje dolaze iz oba tabora, riječkog i onog zagrebačkog, sada je već očigledno da će se utakmica Superkupa

Kolektivna svijest

Koliko puta smo pročitali ili čuli igrače i trenere kako u najavi nadolazećih susreta ističu domaći teren i igranje pred