Očišćenje od grijeha

Očišćenje od grijeha

Smatra se da hrvatsko ime ‘veljača’ označava sve duže dane, dane koji postaju sve veći (velji). U rimskom kalendaru veljača je bila posljednji mjesec u godini, a latinsko ime “februar” došlo je od riječi februarius, što je označavalo očišćenje od grijeha.

Veljača je i mjesec maškaranja i ludovanja, mjesec u kome ljubuju mačke.

Dugogodišnju, skoro desetljeće “crnu mačku“, obljubila je Rijeka, 27.veljače, Ljeta Gospodnjega 2017., te se očistila od grijeha, odnosno loših rezultata s tim zaprešićkim klubom ,na svom trijumfalnom putu prema Bujolu.

Nije nas bilo briga što su nas revni redari u pratnji štovanih organa sigurnosti i povjerenja izuvali jednog po jednog iz cipela pri ulasku na zaprešićki stadion za kojeg bi moja pokojna nona rekla da je“grd ko pol noći“. Nije nas bilo briga što su nam usputni prolaznici na šetnici pokraj borilišta pokazivali “proste prste“.

Ludovali smo tada na putu prema Zaprešiću. Ludovali smo tada vraćajući se s vinom na usnama i čula se pjesma sve do sjevernog Jadrana, što bi rekao jebeni Vlado Kalember.

Duboko u sebi sa saznanjem da je “ta“ sezona ostvarenja svih naših snova.

I bila je.

Dvije godine poslije, vraćamo se opetovano na prvenstveni susret u Zaprešić. Druga je meta, drugo je odstojanje, a bogami druge su i brige.

Trenutačno se borimo za bodovne ovce i bodovne novce na putu za mjesto u kvalifikacijama za Europa ligu.

Izgubili smo u nedavnom susretu s Goricom. Izazvao je taj poraz mnoge žučne rasprave, polemiziranja, negodovanja, preispitivanja, prokazivanja, a napose ispitkivanja.

Zašto? Kako? Čemu? Odakle? Dokle?

A meni bilo drago. Jer sve navedeno je ništa drugo nego bjelodani dokaz silne ljubavi prema našoj Rijeci.

I ne brinimo.

Ljubav prema našoj Rijeci je besmrtno i beskonačno žarište u nama, koje ništa ne može ograničiti i ništa ugasiti.

Idemo po pobjedu!

Komentari

komentari


Related Articles

Početak bajke

Kako drugačije nazvati ono što se jučer dogodilo pod stijenama Kantride nego početak jedne bajke. Svake godine u prvim kolima

FOTO: Rijeka krenula porazom u Novu godinu

Koper – Rijeka 2:1 (1:0). Kopar. Stadion Bonifika. Gledatelja: 900. Suci: Skomina, Habibovič, Pištolac. Strijelci: 1:0 Rahinovič (42.), 2:0 Ščulac

Dan riječkog nogometa i humanosti

U srijedu će se ponovno zakotrljati nogometna lopta po travnjaku Kantride. Desit će se humanost na djelu ali i tradicija