Prvenstvo Hrvatske u Kendu

Prvenstvo Hrvatske u Kendu

Prenosimo vam tekst o uspjesima riječkog Kendo kluba koji je pristigao u našu redakciju.

28. i 29. studenog u organizaciji Hrvatskog Kendo saveza i Kendo Kluba Samobor održano je 5. prvenstvo Hrvatske u Kendou. Natjecanje je svečano otvorio veleposlanik Japana Keiji Ide. Inače Hrvatski Kendo savez djeluje od 2004. godine i blisko surađuje s Veleposlanstvom Japana u Hrvatskoj.

U ovoj godini savez okuplja osam Kendo klubova u kojima se natječe stotinjak članova. Više od 50 natjecatelja iz Kendo klubova u Zagrebu, Rijeci, Zadru, Splitu, Sisku i Samoboru natjecali su se u nekoliko kategorija. Veliku pomoć u suđenju pružili su kolege iz Slovenije i Mađarske, a organizatorima je bilo posebno zadovoljstvo ugostiti Fabrizia Mandiu, talijanskog reprezentativca i dvostrukog europskog prvaka koji je, osim pomoći u suđenju, vodio i manji seminar za sve natjecatelje i entuzijaste.

Turnirski debitanti Kendo kluba Rijeka, Maroje Borna Žilić i Sandra Margan, osvojili su medalje i to Maroje je osvojio brončanu medalju za treće mjesto u kategoriji juniora, a Sandra srebrnu za 2. mjesto u ženskoj konkurenciji. Drugog dana događanja u Samoboru svi članovi Kendo kluba Rijeka koji su pristupili polaganju su uspješno položili za nova zvanja.

Potpuni rezultati:

Kategorija juniori: 1. Nikola Marinčić (Kendo klub Sisak), 2. Sandro Kukić (Kendo klub Sisak), 3. Maroje Borna Žilić (Kendo klub Rijeka)

Nagrada za borbeni duh : Leonard Eid (Kendo klub Sisak)

 

Kategorija žene: 1. Ana Gržan (Kendo klub Ouka, Zadar), 2. Sandra Margan (Kendo klub Rijeka), 3. Tena Stani (Kendo klub Ouka, Zadar)

Nagrada za borbeni duh : Daniela Jakšić Despot ( Kendo klub Zagreb )

 

Muška kyu kategorija: 1. Ivan Rendulić (Kendo klub Agatsu, Zagreb), 2. Nikola Marinčić (Kendo klub Sisak), 3. Krešimir Baljkas (Kendo klub Ouka, Zadar)

Nagrada za borbeni duh : Gojko Grubor ( Kendo klub Zagreb )

 

Kategorija muški DAN: 1.Tomislav Pandurić (Kendo klub Agatsu, Zagreb), 2.Toni Tadić (Kendo klub Ouka, Zadar) 3.Marko Lukić (Kendo klub Ouka, Zadar)

Nagrada za borbeni duh : Tomislav Pandurić (Kendo klub Agatsu, Zagreb)

 

Rezultati Ekipno: 1. Agatsu ( Tomislav Pandurić, Igor Sviben i Siniša Galar ) 2. Ouka A ( Marko Lukić, Toni Tadić i Boris Torkonjak ) 3. Ouka B ( Ante Ivković, David Štrmelj i Ana Gržan).

Komentari

komentari


Related Articles

Na Festivalu IRIS predstavljena atletika

U sklopu projekta IRIS – Sport kao mehanizam rane integracije i rehabilitacije, jučer je, 22. siječnja, nastavljen Festival sportova za

Hat-trick Primorja!

FINAL 4 Kupa Hrvatske Polufinale, 20.12.: Primorje EB – Medveščak 23:3 (7:1, 7:0, 6:0, 3:2) Vićan, Burić 1, Radu 4,

Sportska Rijeka nastavlja utabanim stazama

Regionalna liga vaterpolista, 10. kolo skupine A: Primorje EB – Partizan 15:9 (5:3, 4:2, 5:2, 1:2) Deset od deset. To