Ukleti Zaprešić

Ukleti Zaprešić

Godinama se našim nogometom, a posebice našim klubom provlačila poštapalica o “uvijek neugodnom gostovanju”. Gotovo da nije bilo najave utakmice HNL-a bez da netko ne “ispali” tu uspješnicu i tako popularnu rečenicu. Naša Rijeka, bila jača, bila slaba, ima problem kada je gostovanje kod Inkera odnosno Intera u pitanju. Gotovo ne postoji navijač Rijeke koji se neće iznenaditi sa činjenicom da od 37 dosadašnjih utakmica u HNL-u između Rijeke i Intera, dečki s Kantride imaju negativan “score”.

Upravo zbog toga što igrači Matjaža Keka u prvome kolu sezone 2015./16. gostuje upravo kod novog/starog prvoligaša Intera, zanimljiva je činjenica da na tom stadionu Rijeka ima zabilježene samo tri pobjede u čak 19 odigranih susreta, a sve to uz gol razliku 34:19 u korist domaćeg sastava.

Iz ovih brojki se lako može zaključiti da taj gradski stadion u Zaprešiću i nije najsretnije mjesto za riječke navijače. Previše puta je Armada gledala odlazak svojih nogometaša pognutih glava u svlačionicu i previše su se puta na tom stadionu odvijale mučne scene. Gostovanje u Zaprešiću je uvijek imalo veliki odaziv navijača Rijeke, i gotovo da ne prođe utakmica Rijeke u tom gradiću pokraj Zagreba, a da se ne napuni gostujući “kavez”.

arm03_web-620x412

Redovito su to utakmice koje se igraju na početku prvenstva ili na početku nastavka prvenstva pa smo svjedočili ekstremnim vremenskim uvjetima i igranju po temperaturama iznad 35 stupnjeva Celzijeva, ali i snijegu “do koljena” kada je i susret na kratko morao biti zaustavljen zbog grudanja s pomoćnim sucem utakmice.

Inter-Rijeka_2-2_2005-03-05_03-620x437

Bilo je i nadvikivanja sa komentatorom utakmice kojega su smjestili na gostujuću tribinu, ali i gledanja utakmice koja se igrala doslovno u blatu.

1b

Bilo je tu i nemilih scena i događaja koji su svoj epilog dobili na sudu, pa su tako zbog propusta organizatora brojni riječki navijači nekoliko puta ostajali izvan tribine jer ulaznice nisu stigle na blagajne. Sjećamo se utakmice u Zaprešiću kada su pripadnici Armade bili izvrgnuti teškoj policijskoj brutalnosti i napadu te verbalnim uvredama u kojima se Riječanima spominjala i “majka četnička” od strane MUP-a. Bilo je razbijenih glava, slomljenih nogu, a mnogi su tada na sudu potražili svoju satisfakciju.

1a
Sve u svemu, Rijeka u petak, 10. srpnja kreće u novu pustolovinu zvanu HNL i to baš na stadionu Intera iz Zaprešića. Nadamo se kako će ovaj povratak “žutih” u prvu ligu, njima biti gorak, barem što se prvoga kola tiče, i da će naša Rijeka kroz narednih nekoliko godina okrenuti tu okrutnu statistiku u svoju korist. Naravno, podrška s gostujuće tribine neće izostati, Armada će ponovno napuniti “kavez” i bodriti svoju Rijeku do nove pobjede.

foto: novi list, forum.cropes.org, armada-rijeka.hr

Komentari

komentari


Related Articles

Po pobjedu za kraj ciklusa

Nakon poraza u Rotterdamu u četvrtak, nogometaši Rijeke se vraćaju u realnost HNL-a. Naime, u posljednjoj, osmoj, utakmici u ciklusu

Forza Rijeka i kad ne ide

Posljednjih dana, naša Rijeka ali i mi skupa s njom proživljavamo traumatične trenutke. Nažalost obistinila se izjava mog dragog prijatelja

Bombe za bunker

Ima onaj vic o Muji kada je otišao u apoteku. Vulgaran je kao što ponekad i sam život znade biti.