Analiza prve tri utakmice Rijeke II

Analiza prve tri utakmice Rijeke II

Odigrana su 3 kola 3. HNL Zagreb, ovaj Zapad. Tri ekipe su sa 100%-tnim učinkom. To su druge momčadi dinama i Rijeke, te Vrbovec. Upravo u 4. kolu, u subotu 20.9.2014., na Rujevici, s početkom od 16:30 sati, se sastaju Rijeka 2 i Vrbovec.

U prva tri kola naši su nogometaši zabili čak 9 golova (Bagadur i Kokorović po 2, te Budicin, Furijan, Dangubić, Marciuš i Filipović po 1). Kokorović se istakao i kao asistent s čak 4 asista, dok je Okechukwu asistirao kod 2 (jedan je izboren udarac sa 11m), a Dangubić kod jednog gola. Preostala dva su bila plod individualnih akcija. 3 gola su zabili stoperi (Bagadur i Budicin), 3 centralni vezni (Kokorović i Furijan), 2 ofanzivni vezni (Marciuš i Filipović), a jedan čista špica (Dangubić).

Zelina 1 – Rijeka II 3

Sastav: David – Vidas (12′ Mršić), Bagadur, Knežević, Collins – Gerald (54′ Klapan), Kokorović – Scaglia, Okechukwu, Marciuš – Dangubić (79′ Filipović).

Na klupi su još bili: Bilandžić, Furijan, Batinić, Fl. Fumić.

Strijelci: Bagadur 14 (a. Kokorović), 89′ (a. Kokorović) i Marciuš 22′ (a. Kokorović).

Rijeka II 2 – Novigrad 0

Sastav: David – Scaglia (70′ Batinić), Budicin, Knežević, Collins – Gerald, Kokorović (85′ Furijan) – Klapan, Filipović, Ajayi (55′ Marciuš) – Dangubić

Na klupi su još bili: Bilandžić, Budan, Mršić, Lucić.

Strijelci: Budicin 17′ (a. Kokorović) i Furijan 90′.

Zagorec 0 – Rijeka II 4

Sastav: David – Scaglia (80′ Furijan), Budicin, Knežević, Collins – Gerald, Kokorović – Klapan (59′ Vidas), Filipović (63′ Marciuš), Okechukwe – Dangubić

Na klupi su još bili: Bilandžić, Špikić, Batinić, Mršić.

Strijelci: Dangubić 39′, Filipović 43′ (a. Dangubić) i Kokorović 57′ (a. Okechukwu) i 69′ (a. Okechukwu).

Ukupno minuta na terenu:

270′ David, Knežević, Collins
265′ Kokorović
259′ Dangubić
240′ Scagila
234′ Gerald
180′ Budicin, Okechukwu
164′ Filipović
155′ Klapan
152′ Marciuš
90′ Bagadur, Ajayi
78′ Mršić
43′ Vidas
20′ Batinić
15′ Furijan

Na klupi su još bili, bez ulaska u igru i rezervni vratar Bilandžić, Budan, Fl. Fumić, Lucić, te Špikić.

Pilipović je koristio 18 igrača (jedan više nije u klubu, a jedan je u repr. stanci priključen II momčadi), a 4 igrača su igrala manje od jedne utakmice. To bi značilo da je teret prve tri utakmice, de facto, iznijelo tek 12 igrača.

Zanimljivo je sa su svih 270′ odigrali kapetan prve ekipe Knežević, vratar David i lijevi bek Collins. Tek 5, odnosno 11, minuta manje su odigrali Kokorović i Dangubić. Messijev kum Scaglia je odigrao 270′, a dio toga i na poziciji desnog beka, a zadnji vezni Gerald je zabilježio 234′.

Dvije pune utakmice (180′) su odigrali Budicin (nije igrao prvu utakmicu kada je nastupio Bagadur koji je u međuvremenu napustio klub i potpisao za Fiorentinu) i Okechukwu (nije nastupio protiv Novigrada zbog kvote stranaca kad je nastupio Ajayi). Preko 50% vremena na terenu su još proveli i Filipović (164′), Klapan (155′) i Marciuš (152′). Mršić, Vidas (ozljeda u prvom kolu), Batinić i Furijan su dobili tzv. “trash time”.

Okosnica ekipe se može vrlo jednostavno isčitati. Nju čine vratar David, Knežević, Budicin i Collins (iako je za očekiveti da Knežević ubrzo pređe u kadar prve ekipe) u zadnjem redu, Gerald i Kokorović u srcu veze, te Dangubić u napadu. Sa Scagliom je Pilipović lutao te mu je on porivao sve pozicije na desnoj strani. Uz njih se ističe i ofanzivni vezni Okechukwu.

Najviše je Pilipović “lutao” na poziciji desnog beka gdje se je ozlijedio Vidas (nominalna prva opcija za DB), a uz Scagliju je isprobao i Batinića i Mršića (iako je možda Mršić igrao LB, a tu poziciju je pokrio Collins), te na pozicijama ofanzivnih veznjaka gdje su minutažu dijelili Klapan, Filipović i Marciuš, a jednu utakmicu je dobio i Ajayi.

Najčešća postava je bila:

David – Scaglia, Knežević, Budicin, Collins – Gerald, Kokorović – Klapan, Filipović, Okechukwu – Dangubić

(Marciuš je zabilježio 3′ manje od Klapana, ali je tek jednom krenuo u prvih 11, a Klapan 2 puta).

Primjeti se da je Pilipović odabrao igrače kojima vjeruje, koje kali (ili vraća u formu u slučaju Kneževića), te se napada 2. liga. Iskustvo bi, u ostatku sezone, trebali donijeti Budicin i Scaglia, te igrači iz prve ekipe, poput Kneževića ili Ajayija, kojima je to prilika za povratak u formu.

Komentari

komentari


Related Articles

Čitatelji biraju najbolje

Sezona je iza nas, a vremena za analize i nema previše. Vrlo kratka stanka, zbog Europskog prvenstva koje će se

VIDEO: Sustavno uništavanje HNK Rijeke

Zahvaljujući navijaču Rijeke koji je odvojio podosta svojega vremena kako bi složio ovaj video uradak, imate mogućnost iz “prve ruke”

Rijeka snova

Sheriff – Rijeka 0:3 (0:2) Tiraspol – Stadion Sheriffa. Uzvratna utakmica doigravanja za plasman u skupine UEFA Europa lige. Gledatelja: