Djeca u glavnoj ulozi

Djeca u glavnoj ulozi

Teško da netko ovih dana nije čuo za djevojčicu koja na zapadu ravnopravno sa starijim pripadnicima Armade navija za svoj klub i tako ga “gura” do povijesnog rezultata protiv Seville, branitelja naslova Europa lige. Možda Sevilla nije pala podno stijena Kantride, ali mnoga srca nisu ostala ravnodušna kada su vidjeli djevojčicu kako navija. Doriana je postala hit na internetu, njezin video prenijeli su gotovo svi mediji u državi, i mnogi izvan nje, a pregledi videa na društvenim stranicama se mogu mjeriti u stotinama tisuća. Sve ovo je odlična priča za marketing kluba , promociju kakvu je Doriana napravila nogometnom klubu teško je dočarati. Osim što su snimku vidjele mnoga djeca i roditelji diljem planeta, djevojčica je postala junakinja mnogobrojne djece u gradu na Rječini. Osim spomena predsjednika Rijeke u emisiji RR, djevojčica je dobila još jedan članak na stranici kluba, i jednu objavu na službenoj Facebook stranici od kluba. Prema našim saznanjima roditelje je nazvao pomoćnik sportskog direktora Ivan Mance, te je djevojčica prisustvovala treningu momčadi gdje joj je uručen potpisani dres. Službenog traga o tom događaju trenutno nema.

Marketing iza Doriane

Doriana je bila odličan test za marketing kluba , ali taj marketing je opet zakazao, te propustio od Doriane napraviti junakinju kakva ona je, te od nje napraviti brend i uzor drugoj djeci na  koja bi u nekim od narednih mjeseci dovodila svoje roditelje te iste povlačila za rukav kada je potrebno kupiti kokice, piće ili neki od artikala u Fan shopu. U svakom slučaju ljudi iz HNS-a sjetili su se ono što Rijeka nije, a to je službeno pozvati Dorianu na utakmicu sa Azerbejđanom , te joj tamo uručiti dres reprezentacije, i napraviti “fotosession”  iz reprezentacije, te tako od Doriane napraviti hrvatski simbol, a ne riječki što ona u svakom slučaju je. Naravno sve je to razglašeno preko interneta.

Priča o djeci na koja pohode Kantridu ima, ovim slučajem  dvije priče različitih sadržaja.

Svi smo mi Doriana

U prvoj priči našao se simpatizer jednoga rivala, koje mu se dijete zaludilo Rijekom,  te kako mu je bila velika želja vidjeti bijele, a ne bile u na Kantridi ocu nije preostalo ništa drugo nego da traži upute za kako doći do karte. Jedan poznanik je kupio djetetu šal, a ja sam uspio srediti karte za F tribinu, kada je to dijete vidjelo kako se navija na d tribini, poželio je i tamo, a to je jedna od budućih misija oca koji je nekada pohodio istočnu gostujuću tribinu, a ubrzo će morati na zapadnu želi li udovoljiti svome djetetu.

Druga priča se odvijala u Zagrebu. Igrala se prva utakmica finala Kupa, a svi koji su došli osobnim prijevozom do Zagreba morali su zadnjih 45 minuta provesti u zagrebačkoj „harmonici“ između nedovršene bolnice i nedovršenog stadiona. Na moju sreću našao sam se u busu s  klincima i njihovim roditeljima, koji svoju djecu od malih nogu uče kako se navija za Rijeku. Tijekom svih 45 minuta busom se orila pjesma, a djeca su upravo vodila navijanja pokazujući iznimnu vještinu vođenja navijanja, mislim da nismo ni jednu pjesmu cijelim putem preskočili.

Djeca su naša budućnost, ili djeca su naše najveće blago trebale bi krilatice kluba . Nadamo se da će Doriana dobiti tretman od kluba kakvog zaslužuje, a ako do sada nema počasnu člansku karticu od kluba pojedinci bi se trebali stvarno zapitati kako svoj posao izvršavaju. Svi smo mi Doriana a pritom nikako ne želimo umanjiti njen osobni doprinos koji je već sada ogroman prema plavo-bijeloj boji. 

Imate li priču, snimku ili nešto drugo o vašoj djeci koja pohode Kantridu, molimo vas da ju ostavite u komentarima.

FOTO: Novi List

Komentari

komentari


Related Articles

Rapsodija na Rujevici

Rijeka – Osijek 3:0 (2:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 12. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 5.430. Suci: Fran Jović,

Enigma zvana Slaven

Rijeka – Slaven Belupo 1:1 (1:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 20. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 3.048. Suci: Damir

Rijeka jednom nogom u polufinalu Kupa

Rijeka – Lokomotiva 4:1 (1:0) Rijeka – Stadion Kantrida. Prva utakmica četvrtfinala Kupa Hrvatske. Gledatelja: 4.500. Suci: Bruno Marić, Borut