Erupcija oduševljenja za novi uzlet

Erupcija oduševljenja za novi uzlet

Oni koji ne pohađaju nogometne utakmice ili općenito sportske događaje, ne mogu razumjeti što to prosječnog srednjovječnog čovjeka natjera da polugol na pljusku grli druge muškarce te pada preko deset stepenica. Najtera ih nogomet, doživljaj, emocija, ljubav prema svojemu. Jučerašnji pogodak Florentina Mateia je na tribinama izazvao erupciju oduševljenja ali i skidanje teškog tereta još jednog neuspjeha i produljenja krize. Pogodak koji je Rijeka zaslužila, te pobjeda za koju su velikim dijelom zaslužne tribine Rujevice u jučerašnjoj kišnoj subotnjoj večeri.

Gospodin Kek je jučerašnju utakmicu shvatio vrlo ozbiljno ali je zbog silne potrošenosti te načetosti igrača morao na teren poslati nešto izmjenjeni sastav sa igračima koji do tada nisu puno participirali u tekućoj sezoni. Vjerojatno se to svidjelo Ivoru Weitzeru. Iako to nije bila neka “uraganska” Rijeka, ipak je domaća momčad dominirala, pucala po vratima dinamovog Šempera, ali lopta je odbila poslušnost. Zato se naklonila rezervistima kluba iz Maksimira te je uz puno sreće i odbijanja ponudila priliku gostima za pogodak što su oni s obje ruke prihvatili. Pjesma sa tribina nije prestajala niti tada. 

Duje Strukan je označio poluvrijeme što je ujedno bio i znak da se otvori nebo nad Rijekom,  a navijači kao da su se zainatili. Ekipa Rijeke je izašla na sklizav travnjak Rujevice popraćena glasnim bodrenjem svih četiri i pol tisuće navijača te odlučno krenula prema vratima Filijale. Morao je gospodin Kek uvesti i neke provjerene snage na travnjak kako bi pojačao pritisak na goste, što je urodilo plodom kada je kapetan Bradarić odapeo, a “velika nada” hrvatskog nogometa preusmjerila loptu u gol. Bio je to znak da se zapale tribine. Doslovno sa hukom stadiona stiže i kazneni udarac koji je šteta uopće komentirati. Kada su navijači pomislili da se sreća napokon osmijehnula, ponovno hvatanje za glavu.

Međutim tada su tribine dale ono što se zove prednost domaćeg terena. Bezuvjetna ljubav i podrška, pjesma i urlici koji su doslovno gurali igrače u bijelim dresovima u naručje Šempera, doveli su do toga da u 95. minuti ponovno kapetan Bradarić igra važnu ulogu te petom šalje rumunja u 100% priliku što Matei ovoga puta koristi i dovodi Rujevicu do ekstaze. Pala je grota sa leđa svih na tribinama ali i na klupi za rezervne igrače. Napokon pobjeda i podizanje morala pred veliki sraz u utorak. Zasluženo te potpuno opravdano su igrači Rijeke jučer digli ruke u zrak. Bili su bolji, jači i kvalitetniji. Napadali od prve do posljednje minute, što im se vratilo. Na Rujevici dugo vremena nije gostovala momčad koja je bila tako “ljigava”. Dobili su što su zaslužili.

Neki kažu da Rijeka ima 6000 pretplatnika. Možda ima, ali je puno manje onih koji ju bezuvjetno vole. Bez ljutnje svima.

Komentari

komentari


Related Articles

Ekspres lonac

Čitajući razne portale, blogove, forume i slušajući razgovore u lokalnim birtijama, stječe se dojam da je jučerašnja utakmica Rijeke bila

Čitatelji biraju najbolje

Sezona je iza nas, a vremena za analize i nema previše. Vrlo kratka stanka, zbog Europskog prvenstva koje će se

Josip Ivančić na Kantridi

Bliži se završetak prijelaznog roka a u redove Rijeke je pristigao još jedan novi igrač.  Danas je potpis na dvogodišnji