Finale Kupa: čin prvi

Finale Kupa: čin prvi

Da li je vrijeme za prekid Dinamovog niza bez poraza na Maksimiru? Hoće li se bijeli nošeni od tri tisuće navijača uzdignutih ruku vratiti na Kvarner? Nakon silne kiše u siječnju i veljači Rijeka se zaželjela sunca.

Rijeka i Dinamo su do sada odigrali 130 utakmica, od toga 12 u Kupu. Svih sedam puta kada su se sastajali u Kupu je dalje prolazio Dinamo. Od Kup utakmica odigranih na Maksimiru, Rijeka je samo jednom odigrala neodlučeno uz pet poraza. Uključujući i prvenstvene utakmice, Rijeka je spuštenih glava napuštala Maksimir u zadnja četiri međusobna susreta. Posljednja pobjeda Rijeke protiv Dinama na Maksimiru datira iz srpnja 2010., što je ujedno i posljednji domaći poraz Dinama u prvenstvu. Dinamov niz domaće nepobjedivosti traje čak 1376 dana. Ukupno, Rijeka je protiv Dinama na Maksimiru igrala 67 puta (60 u prvenstvu, 6 u kupu i 1 u superkupu) uz samo 6 pobjeda, 9 neodlučenih i 52 poraza. Rijeka je postigla 45 a primila čak 170 golova.

Dinamo je na proljeće impresivan. Od 17 odigranih službenih utakmica, samo su dva puta igrali neodlučeno (Rijeka i Lokomotiva) te jednom izgubili (Osijek), uz gol razliku 50:12. U domaćim utakmicama ove sezone, Dinamo samo jednom nije pobijedio (2:2 protiv Hajduka). Naravno, u evropskim utakmicama je druga priča. Rijeka je u gostujućim susretima, uz Dinamo, najuspješniji klub ove sezone.

Rijeci i dalje nedostaje sijaset težišnih igrača. Knežević, Marić i Maleš su zbog ozljeda / bolesti izvan kadra do kraja sezone. Upitan je Sharbini, nastup kojega je postao enigma za navijače, a vjerovatno i samog Keka. Još jedna enigma je Alispahić, oko kojega se spominjala ozljeda, ali vjerojatnije je da je zbog loših prezentacija ispao iz Kekovog “unutrašnjeg kruga”. Vraća se Mitrović nakon odrađenog crvenog kartona. Vrijedi napomenuti da Lešković i Krstanović imaju akumulirana dva žuta kartona u Kupu, tako da bi još jedna opomena značila suspenziju u uzvratnoj utakmici.

Pretpostavljamo da su u riječkom sastavu sigurni Vargić, Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac, Brezovec te Močinić. Ako se strateg Riječana odluči na 4-4-2, onda će nastupiti Kramarić i Krstanović. U suprotnom (4-2-3-1) će jedan od njih na klupu, a možda Moisés u sastav. Također, pitanje je tko će započeti na krilima? Iako prednost dajemo Jugoviću i Kvržiću, tu bi se mogli naći i Mujanović i / ili Sharbini. Kod Dinama, najveći hendikep je dugoročna ozljeda Fernandesa, uz također duže vrijeme povrijeđene Addya i Taravela. Dinamo nema drugih izostanaka. Očekujemo da će Dinamo igrati standardnih 4-3-3.

Mogući sastavi:

Rijeka (4-4-2) – Vargić, Tomečak, Lešković, Mitrović, Leovac, Kvržić, Močinić, Brezovec, Jugović, Kramarić, Krstanović

Dinamo (4-3-3) – Ježina, Pinto, Šimunić, Šimunović, Pivarić, Ademi, Antolić, Brozović, Halilović, Soudani, Čop

Utakmicu će suditi Zlatko Šimčić sa pomoćnicima Borutom Križarićem i Draženom Fejerom. Šimčić je do sada sudio čak sedam susreta između Rijeke i Dinama, uključujući obje utakmice na Kantridi ove sezone. Od ovih sedam utakmica, dvije ovosezonske su završile neriješeno, Dinamo je pobijedio četiri puta (uključujući i rekordnih 6:0), a Rijeka jednom (3:0 na Kantridi u prošloj sezoni). Upravo ta pobjeda Rijeke je jedini Dinamov poraz u 24 utakmice u kojima je Šimčić bio glavni sudac.

Komentari

komentari


Related Articles

Matjaž Kek od Intera do Intera: rekordnih 1335 dana na klupi Rijeke

Matjaž Kek postao je trener riječkoga nogometnog prvoligaša 27. veljače 2013. godine, kada je obavio završne razgovore s klupskom upravom

JAVNI APEL NAVIJAČA RIJEKE!!!

Potaknuti promjenom termina utakmice Istra 1961 – Rijeka, a koja se sad kosi sa Međunarodnim Riječkim Karnevalom, navijači Rijeke pokrenuli

Kopićeva lekcija Keku

Današnja odjava pripala mi je skoro po kazni. Kad pobjeđujemo ima nas i previše koji bi dali svojih “10 lipa”