Hoće li Pilipović nadmudriti profesora Ganjta?

Hoće li Pilipović nadmudriti profesora Ganjta?

Rijeka 2 ovu subotu od 16:30 lovi svoju četvrtu pobjedu u 3. HNL Zapad. U goste im stiže Vrbovec  koji do sada (nakon 3 kola) također ima 100%-tni uspjeh, odnosno tri pobjede i to redom protiv Maksimira (2:0), Dubrave (3:1) i Samobora (3:1). Vrbovčane vodi profesor Miroslav Ganjto koji je lani vodio i Hrvatski dragovoljac prije nego li ga je zamijenio Davor Mladina. Vrbovec je u prethodna tri kola sve utakmice igrao doma i ovo će im biti prvo putovanje i prilika da saznaju kako plivaju u gostujućim vodama. Na domaćem terenu se zasada drže kao glavni “šaran u ribnjaku”. U najavi utakmice Ganjto je rekao kako je Rijeka 2 uz Dinamo 2 svakako najjača momčad u ligi ali da ne idu u Rijeku s namjerom da se unaprijed predaju te da neće srljati ali da će nastojati igrati. Josip Gegić, jedan od boljih igrača Vrbovca, prošao je Dinamovu školu (bio je kapetan juniorske momčadi i trenirao sa seniorima, kasnije posuđen Lučkom, igrao je još za Goricu, Krk i Cibaliju)  rekao je da Ganjto drži visoku razinu discipline i da se nada bodu iz Rijeke.

S druge strane Pilipovićevi dečki se zasigurno osjećaju ugodno budući da su u tri kola zabili devet a primili samo jedan gol. Detaljniju analizu donijeli smo Vam u presjeku prije nekoliko dana. Kako je navedeno u presjeku Pilipović je koristio dosta široki kadar u proteklim utakmicama, no za nadati se je da će se uskoro iskristalizirati udarnih 11. Za povratak u prvu ekipu kroz standardnu igru u Rijeci 2 zagrijava se iskusni Knežević, uz njega obranu drži i Budicin te ovaj dvojac sasvim sigurno ostalim mladićima na terenu ulijeva dodatnu dozu samopouzdanja. Ciljevi Rijeke 2 su borba za vrh i eventualna promocija u 2. HNL gdje bi s više težih utakmica bio bolji poligon za pripremu i filter igrača u prvu ekipu. No da igranje u trećoj ligi predstavlja i mogućnost za brzi napredak igrača potvrđuje i činjenica da je Rijeka transferom Ricarda Bagadura napravila najveći transfer ovoga ljeta. Sam Pilipović kaže da je ekipa spremna i najavljuje pohod na sva 3 boda, a veliko pojačanje drugoj ekipi bi mogao biti Ivan Močinić koji se nakon ozljede pomalo vraća te su mu potrebne utakmice.

Prošla utakmica na Rujevici bila je dobro popraćena od strane domaće publike te ne sumnjamo da će i ovoga vikenda tribine Lučkog radnika ( i budućeg kampa HNK Rijeke) biti ispunjene. Ako vas zanima kako se šarani snalaze u slanoj vodi i kako će Pilipovićevi dečki ganjati loptu prema mreži trenera Ganjte navratite i pogledajte utakmicu koja počinje u 16:30 h.

Mogući sastavi:

Rijeka: David, Scaglia, Knežević, Budicin, Collins, Gerald, Kokorović, Močinić, Filipović, Okechukwu, Dangubić

Vrbovec: Živković, Papa, Jarić, Azinović, Dimović, Jendriš, Vrtar, Torbarina, Magdić, Toš, Gegić

Suci: Jelić, Pušić, Maja Petravić, Cindrić – Jovičić

Komentari

komentari


Related Articles

Lord

Da je kojim slučajem Filip Bradarić zatresao mrežu s bijele točke protiv Intera, Marko Lešković protiv istog kluba u istoj

Već 27 godina kao simbol grada

Riječka “Armada” slavi svoj 27. rođendan Navijačka skupina o kojoj je već puno toga napisano pa i opjevano, na današnji

Bez pobjednika u Puli

Istra 1961 – Rijeka 1:1 (0:1) Pula – Stadion Aldo Drosina. Utakmica 29. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 4.746. Suci: