Damir Kreilach: Mnogi podcjenjuju HNL

Damir Kreilach: Mnogi podcjenjuju HNL

Rijetki su igrači odlazili s Kantride ispraćeni dugotrajnim pljeskom, koreografijom i cvijećem. Uspjelo je to bivšem kapetanu „bijelog broda“, Damiru Kreilachu koji trenutno brani boje njemačkog drugoligaša Union Berlina.

Prva sezona u inozemstvu uskoro završava, kakvi su prvi dojmovi?

– U svakom slučaju, jedno novo iskustvo je iza mene i to u najjačoj drugoj ligi na svijetu. Prvi dio sezone smo odigrali na visokoj razini, dok smo u nastavku bili nešto slabiji.

Kako si zadovoljan svojim nastupima?

– Osobno sam jako zadovoljan svojim učinkom, odigrao sam sve utakmice u prvenstvu i Kupu izuzev jedne utakmice diskvalifikacije zbog kartona. Uživam veliku podršku suigrača, stručnog stožera i navijača što normalno svakom igraču jako puno znači pa tako i meni.

Možeš li usporediti HNL sa II. Bundesligom?

-Mislim da mnogi podcjenjuju HNL, a moje mišljenje je da je naša Hrvatska liga na jednoj dosta visokoj razini kao i II. Njemačka Bundesliga, gdje se također igra kvalitetan i brz nogomet. Velika je razlika samo u tome što su u Njemačkoj svi klubovi sređeni i organizirani što nažalost u Hrvatskoj u većini klubova nije slučaj. Također u Njemačkoj, pa čak i u ovoj drugoj ligi, stadioni su popunjeni do posljednjeg mjesta bez obzira na stanje na ljestvici.

Kako si se snašao u Berlinu?

– Savršeno. Od malih nogu mi je želja bila zaigrati u Njemačkoj i evo sada živim taj san. Berlin je jedan predivan multinacionalni grad sa 3,5 milijuna stanovnika koji nudi puno mogućnosti. Na takav grad se nije bilo teško prilagoditi.

Kako tratiš vrijeme van travnjaka?

– Pa družim se sa suigračima. Najviše s Robertom Punčecom i slovačkim reprezentativcem Adamom Nemecom. Najčešće su to zajedničke večere ili kućna druženja.

Održavaš kontakt s domovinom?

– Pa da, doma sam bio za božićne i novogodišnje blagdane i sada za 10-ak dana je kraj sezone pa dolazim u našu Rijeku. Također, često se čujem s bivšim suigračima nakon njihovih utakmica. Najčešće sam u kontaktu s Marićem, Jugovićem, Vargićem, Manceom, Kneževićem, Močotom…ma sa skoro svima.

Pratiš li utakmice Rijeke?

– Rijeku pratim kad god mi to moje klupske obaveze dozvole. Uvijek s guštom pogledam putem interneta Rijekine utakmice, ipak je to moj klub.

Rijeci predstoji finale Kupa. Tvoja prognoza?

– Kratko i jasno: Rijeka! Nadam se da ćemo za 10-ak dana na Kantridi svi zajedno slaviti.

Damire, nadamo se da ćemo te još jednom jednoga dana vidjeti u bijelom riječkom dresu?

– To bi bilo jako lijepo. Ipak je poseban osjećaj i gušt igrati za našu Rijeku pred Armadom pod stijenama Kantride.

Hvala ti puno na razgovoru.

– Hvala vama i pozdrav svima u Rijeci. Forza Fiume.

Komentari

komentari


Related Articles

“Vatreni” u srcu vlažne Amazone traže pobjedu nakon 12 sušnih godina

Reprezentacija Hrvatske noćas u ponoć u Manausu, u srcu Amazone, igra prvu od dvije odlučujuće utakmice za plasman u osminu

Dozvola za divljanje

Igrala se 5. minuta kada su prema Mati Jajalu poletjele prve stolice, nakon toga se trebala više puta donijeti odluka da se utakmica

ANALIZA: Zimska pauza HNL-a prosječna u Europi

Hrvatski nogomet je sa jakom Rijekom zasigurno dobio kvalitetu više i to nije sporno. Da nema Damira Miškovića i Rijeke