Korak bliže novom stadionu

Korak bliže novom stadionu

Grad Rijeka objavio je natječaj za pravo građenja na lokacijama Kantrida i Rujevica. Time je učinjen dodatni korak prema početku radova i konačnom cilju, novom stadionu i trening kampu. 

Kako navode iz Grada, lokacija Kantrida obuhvaća površinu 29.300 m2, a na njoj je predviđena rekonstrukcija postojećeg stadiona Kantrida s minimalno 12 000 mjesta, garažom i pratećim sadržajima. Planirani zahvat na Kantridi obuhvaća područje na kojem se nalazi stadion s pratećim objektima, nerazvrstana cesta Portić i okolne neuređene površine.

Podrucje Kantrida

Lokacija Rujevica obuhvaća površinu 30 000 m2, a na njoj je predviđena rekonstrukcija, izgradnja, uređenje nogometnih igrališta s pratećim sadržajima. Planirani zahvat na Rujevici obuhvaća dio postojećeg kompleksa Lovorka Kukanić i neizgrađeno i neuređeno područje zapadno od kompleksa.

Podrucje Rujevica

Rok trajanja prava građenja za obje lokacije iznosi 50 godina od dana sklapanja glavnog ugovora o osnivanju prava građenja. Sveukupna početna visina naknade za pravo građenja za zemljište na lokacijama Kantrida i Rujevica iznosi 21 301 500,00 Kn. U naknadu je uračunata  sadašnja građevinska vrijednost postojećeg stadiona i pratećih objekata u fiksnom iznosu od 38 613 170,00 Kn.

Navijačima Rijeke i ljubiteljima nogometa je najbitnije to što ove radnje pokazuju kako je priča oko novog stadiona izuzetno ozbiljna i pred samom realizacijom. Stara ljepotica uskoro odlazi u povijest, a umjesto nje dolazi mnogo mlađa, poletnija, a možda i još ljepša ljubimica riječkog nogometnog puka. Rijeka budna sanja.

Komentari

komentari


Related Articles

Rutina je vrlina

Kada imate Matjaža Keka na klupi, ne možete ni pomisliti na opuštanje ili podcjenjivanje protivnika. Rijeka je jučerašnju utakmicu odradila

Mete iživljavanja policije i sudstva

Mnogi navijači Rijeke ali i ostalih klubova su već polako navikli na torturu i neprofesionalno ponašanje policije i ostalih službi

Paralelni svemiri

Jebem ti, već je podne – promrmljam još iz kreveta dok me sunce koje se probija kroz rolete prži po