Mala utakmica na Veliku subotu

Mala utakmica na Veliku subotu

Aktualni i realni hrvatski prvak Rijeka, 31.3. dolazi u goste u Split ,“prvaku od 15. kola“,“prvaku od dolaska Kopića“,“prvaku od nedjeljnog poslijepodneva do 19 sati“, prvaku u hvalisavosti i nerealnosti “na cilemu svitu i okolici.“

Obično izjave o frituli, pardon o tituli, s toploga juga okončavaju nakon teškom mukom probavljenih janjećih glava negdje poslije Vele gospe kada polako nestaju ljetne sparine i “usijane glave“ počne hladiti vjetrić mio. Za Guinnessovu knjigu rekorda je činjenica da se san o frituli, ovaj tituli, tekuće nam nogometne sezone kod južnjaka oduljio sve do pred sam Uskrs. I “jopet“ će nakon teškom mukom probavljenih janjećih glava poslije Uskrsa i prestati, a tražit će se i tabletica viška “Klečalina forte.“ Prije upotrebe neka samo pažljivo pročitaju upute o lijeku, a o rizicima i nuspojavama neka upitaju svog liječnika ili ljekarnika. A koga drugog nego uglednog Dr. Badbeata?

Jednom su tatu Đuru Prosinečkog upitali kada je shvatio da će Robi postati “veliki igrač.”
“U trećoj godini njegovog života kada mi je vratio loptu unutrašnjom stranom stopala. Obično je klinci puknu sa špicom.“, rekao je pronicavi Zagorac iz Kraljevca na Sutli.“

“Iskreno da vam kažem ja sam Antonio Čolak i dolazi vam u Rijeku novi Čolak, a ne neki novi Mandžukić. Imam svoje kvalitete, pokazat ću ih i na kraju nadam se da će pisati došao je novi Čolak.”

Rekao je na “presici“ prilikom dolaska i pokazao karakter. Kao i stari Đurovski, odmah i momentalno sam došao do spoznaje. Mnogo, mnogo puta sam pogriješio, ali ovo je bio čisti zicer. Dokazao je to s tri gola i pet asistencija u šest utakmica. A tek presijecanje protivničkih napada u startu. Prošle godine je takve stvari činio Andrijašević. Da skratim, vjerovao sam u Čolaka. Znaju ljudi s kojima se družim. Eh, samo kad biste ih kojim slučajem mogli upitati za vjerodostojnost mojih riječi!

Bila bi prava šteta kad Čolak ne bi nastupio u subotu zbog ozljede. Nadamo se da je u pitanju popularna “pila naopako.“

Sjećate li se nogometne igre iz djetinjstva djetinjstva zvane “10, 9…?” U njoj je bilo dozvoljeno svakom igraču da samo jednom pojedinačno dotakne loptu, a gol se morao, naravno, postići “iz prve“. Više je nego očito da je predmetna igra vrlo popularna i u dalekom i prijateljskom Brazilu, domovini Rijekinog Hebera Araujo dos Santosa. Nepobitni argument je 12 golova postignutih udarcem “iz prve” unutar kaznenog prostora od 15 prvenstvenih. Ajde Araujo, može u Blitvogradu pokoji “iz druge“, nećemo se naljutiti!

Također se nadamo da je Puljić dobro podmazao svoje nišanske sprave za navođene loptačke projektile nalik “Tomahawk“ raketama američke vojske, iznimno korisnima za napade iz daleka. Letica “od Real Madrida“ voli takve. Pokazao mu je Lopa u Osijeku kada ga je “probio kroz uši“ s trideset metara.

 

Dogodila se ljubav za kakvu nikad niste čuli

Nesumnjivo u subotu će domaći “sjever“ imati i podršku…

Stari Grci razlikovali su šest vrsta ljubavi. Redom: Philia (prijateljstvo), Eros (strast i intimnost), Pragma (empatija i prisnost), Ludus (požuda), Agape (bezuvjetna ljubav) i Philautia (samoljublje).

No, filozofski nastrojeni stari Grci nisu mogli ni u snovima pretpostaviti sedmu vrstu. Upravo onu koja objedinjuje sve ostale. Rodila se davno, davno između Duje i Jovana ( ovo su kodna imena za Parangala i Žaru, ali nikom ni riječi). A sad je bogme došlo i vrijeme da se momci žene, stiglo doba da se opet ljubav proba.

Dakle, dogodila se ljubav za kakvu nikad niste čuli. Sudbinska, vječna ljubav, za koju se živi i umire, koja je zapisana u zvijezdama. Primarno u zvijezdama petokrakama crvene boje koje partizanima stoje kao salivene. Nešto kasnije došlo je do sulude evolucije, pa su ljubitelji crvene petokrake na vlastitom travnjaku počeli iscrtavati fašističke kukaste križeve, a partizani titovke raširili u šajkače i metnuli četničke kokarde umjesto zvijezda.

Može li luđe? Naravno da može.

Kako bi svima dokazali dirljivu prisnost s grobarima, pripadnici magaradi su pred petnaestak godina također skrnavili vlastiti travnjak. Nakon poraza svog tima u prvom meču kvalifikacija za kup UEFA od finske Hake iskopali su 11 grobova za svoje igrače.

Može li luđe? E, pa jebiga sad. Stvarno ne može.

To je ukratko rečeno mutualna simbioza. Jedna duša, a dva tila. Na krilima tih do suza ganutljivih osjećaja u želji da pomognu u navijačkim strastima svojim intimusima, stići će ove subote u bratski Split delegacija iz određenog dijela crno- bijele srpske mega selendre. Beograda. Pjevat će uzajamno iz sveg glasa na stadionu, onu od davnina. “Zbog jedne ljubavi s kojom se rodimo koja ne prestaje život ti postane i ne možeš bez nje…“. Inače njihova omiljena zajednička krilatica je:“Bolje grob, nego job“. Poslije utakmice krenut će ruku pod ruku prema Veloj Varoši u ugodni ambijent konobe “Plava kamenica“. Piti će se vrhunsko vino zvano bevanda i jesti oborita riba zvana gradela. U čast gostima, uzorima iz Srbije, održat će se i projekcija filma “Planina Brokeback“ u kojem su Heath Ledger i Jake Gyllenhaal pokazali da se ponekad dečki znaju i nježno ljubiti. Sati će družbi prolaziti kao minute. No, njihovim jadnim materama i kevama neće. Teškom mukom će usnuti čekajući kad će im doći sinovi.

Jer tim veseljacima nikad nije dosta ni isprepletenih ruku, a bogme ni od znoja blistavih tila.

Opet će ih zagrljene naći skupa, zora (crno) bila.

Sve u svemu našu Rijeku nakon Lokomotive, Dinama, Intera i Cibalije, i četiri pobjede u nizu, u kojima je postigla petnaest, a primila samo tri gola, konačno očekuje i jedna “mala“ utakmica na Veliku subotu, za daljnji popravak gol-razlike.

Foto: Badbeat prosvjetitelj

Komentari

komentari


Related Articles

HoćuRi Manager 2016/17

Pred samim smo početkom nove sezone “naše” Hrvatske nogometne lige, ili ti ga 1. HNL, pa je vrijeme da krenemo

Dani ponosa i slave

Dan je prekrasan, a ona će biti najveća ljepotica u Europi. Naravno, pričam o novom stadionu na Kantridi i slikama