Pomozite nam da izaberemo najbolje!

Pomozite nam da izaberemo najbolje!

Kao i prethodnih sezona i ove ćemo godine na kraju pokušati izabrati najbolje igrače, te događaj koji je obilježio sezonu koja je za nama.
Nakon što je od dolaska predsjednika Miškovića u klub Rijeka plovila samo uzvodno došla je sezona u kojoj je krivulja ostala na otprilike istom položaju kao i protekle godine. Unatoč sezoni koja je obilovala rekordima i dalje nismo uspjeli dovesti završnicu prvenstva u egal. Istini za volju, nada je trajala nešto duže nego prijašnjih sezona, no isto tako treba reći da je nada bila samo iluzija i da bi Rijeci za osvajanje naslova trebao hollwoodski scenarij. Prilika je ispuštena u onom času kada se serijom remija istopila teško stečena prednost krajem jesenskog dijela prvenstva. Iako su bijeli tijekom čitave sezone doživjeli samo tri poraza, može se reći da su upravo te tri utakmice odredile raspoloženje navijača po isteku sezone. Na svakom frontu po jedna. Prvi poraz, ujedno i jedini domaći (na Kantridi) poraz značio je ispadanje iz Europe. Drugi poraz uslijedio je na Maksimiru, a više od poraza navijače je zabolio način na koji se klub iz Maksimira poigrao s našim predstavnicima. Onaj koji možda i najviše boli je blamaža u Koprivnici. Poraz koji je odnio snove o trofeju, izbacio je na površinu neke stvari koje su do tada vješto gurane pod tepih, ne ponekad je bolje doživjeti šok nego gurati glavu u pijesak. Naravno ako odgovorni iz svega povuku neke pouke.

Neki igrači su igrali bolje od očekivanja, no neki su razočarali. Jasno je da na nekim pozicijama treba pronaći bolja rješenja. Dok je s druge strane težak zadatak pred Juričićem i Manceom zadržati one koji su pokazali da mogu biti nositelji i vođe. Nažalost, najteže je bilo uopće nominirati nekoga u kategoriji najbolji mladi igrač. Osim što je, u prvom dijelu sezone Josip Radošević skupio nekakvu minutažu, ostali igrači  koji bi spadali u navedenu kategoriju teško su dolazili i do klupe a da ne govorimo o mogućnosti hvatanja poneke minute, pa smo dodali igrače koji su pažnju privukli nastupima u drugoj momčadi. Puno je bolja situacija u kategoriji u kojoj biramo najboljeg igrača. Puno je igrača koji su u pojedinom dijelu sezone povukli ostatak momčadi i time doprinijeli da Rijeka ostane na razini prethodnih sezona. Tomasov, Bezjak, Gavranović, Matei, Ristovski…. svi su oni odigrali sezonu koja ih je izdignula iz prosjeka, kako Rijeke tako i ostatka lige.  Neki od gore navedenih sigurno su zaslužili i nominaciju za trofej „Krepat ma ne molat“. Prestižna kategorija u kojoj naši čitatelji imaju mogućnost izabrati igrača koji je svojom srčanošću osvojio simpatije gledatelja.

U konačnici pokušat ćemo doći i do odgovora što naši navijači smatraju najvažnijim događajem vezanim za naš klub. Puno je događanja bilo ove sezone. Nažalost nisu svi imali pozitivan predznak. Nekima je ostala gorka pilula u grlu nakon ispadanja od Aberdeena u Europi. Drugi ne mogu prežaliti poraz u polufinalu Kupa u Koprivnici. Naravno bilo je puno pozitivnih trenutaka. Jedan od njih je sigurno i dovršetak kampa, te preseljenje u privremeni dom. Vargić je ostvario drugi najveći transfer u povijesti kluba i lijepo je saznanje da Rijeka prodaje svoje igrače u velikane iz lige petica.

Molimo Vas da svojim glasovima pokušamo ocijeniti sezonu koja je iza nas te se svi skupa nadajmo da ćemo sljedeće sezone kao događaj sezone moći navesti osvajanje naslova prvaka, ili prolazak u skupine Lige Uefa. A za neka boja vremena ostavljamo događaj u kojem ćemo slaviti povratak na Kantridu.

Komentari

komentari


Related Articles

Zamećanke u finalu!

ŽRK UMAG – ŽRK ZAMET 23:24 (20:20, 10:8) SD Marija i Lina, Umag. Gledatelja 300. Suci: Igor Barle i Saša

Riječka filharmonija spremna je “natamburati“ osječke tamburaše

U prošlom kolu prije prvenstvene stanke riječki ultra brzi express zaustavio se na trenutak na stanici u Puli. Iz njega

Rijeka na Tromso ili Vikingur!

Današnjim ždrijebom 3. pretkola Europa lige, Rijeka je saznala svog protivnika u 3. pretkolu. Naravno, prvo je potrebno proći mađarski