Breaking News

  • No posts were found

Sestri i bratu iz metropole uzmimo sve bodove!

Sestri i bratu iz metropole uzmimo sve bodove!

Najslavnije djelo i jedno od, općenito, najpoznatijih djela u povijesti scenskih umjetnosti, „Labuđe jezero“, Petra Iljiča Čajkovskog najveći je klasik među bijelim baletima. Savršen je u izvedbi balerina, vilama nalik, ruskog Boljšoj teatra, točnije Kirov baleta. Kad te džepne Venere, tanašnih nožica i gracioznih pokreta zaplešu na poleđini zamišljene smrznute plohe vode stajaćice “na daskama koje život znače“, jednostavno bezrezervno dovode u egzaltaciju i beskrajni ushit promatrača namjernika.

swanlake

Protekle nam nedjelje “zeleni travnjak koji život znači“ na Rujevici pred utakmicu Rijeke protiv zagrebačkog Dinama označen je od strane primabalerine Batinića kao smrznut i zaleđen te iz navedenog razlog nepodoban za održavanje susreta. Pristigli navijači Rijeke dobili su “muda labudova“, kako bi naš narod lijepo i podobno izrekao, a Petar Iljič bi se nedvojbeno složio.

No, začudni događaji koji su uslijedili u polarnoj noći s nedjelje na ponedjeljak opravdali su neigranje 23. prvenstvenog kola i “nevjernom Tomi Svetini“ koji je inače poznat po pravdoljubivosti te stoga posumnjao u prosudbu mjerodavnog sudačkog organa , začepiše mu usta sumnjičava za vijeke vjekova. Amen.

Evo i zašto…

X- files detektivi Dana Scully i Fox Mulder bili su nazočni, inkognito naravno (nemojte širiti dalje) i proučili slučaj obavijen velom tajne.
Neimenovani, ali pouzdani izvor prepričao je sljedeće pojavnosti…

Na “stadionu u kampu”. iznenada su se pojavili Inuiti, poznatiji kao Eskimi, ta neobična skupina ljudi koja živi na području Arktika, Kanade, Grenlanda i Aljaske. Dole na sjeveru igrališta uokolo korner zastavice, dok ste pljesnuli dlanom o dlan, rekli keks, brzopotezno su i nadasve zadivljujućom umješnošću podigli svoje zimske kuće načinjene od ledenih, snježnih ploča, znane svekolikom pučanstvu kao iglui. Nedugo zatim izbušili su krugove u ledenoj kori, pa na sveopće veselje zahvaljujući pogođenoj ješki izvukli dobrano lijepe i velike primjerke tuljana perajara. Potom je nastala pantagruelovska gozba o kojoj će se pričati s koljena na koljeno u toj malenoj, ali izvanrednoj zajednici.

igloo

Također zastravljeni svjedok nemilih dogodovština kune se da je zamijetio glavom i bradom strašnog snježnog čovjeka Jetija, kako baulja te prebire po kantama za otpad u blizini Rujevice sve u nadi da će se domoći kakvog slasnog zalogaja.

Ali to nije sve!

U vrtlogu blještavih snježnih kristala u saonicama vučenim sobovima iz daleke i prijateljske Laponije, točnije iz sela Rovaniemija preuranjeno je prohujao kampom Djed Božićnjak uživajući u zimskom pejsažu na vlas istom svojeg zavičaja.

Pred samo jutro opčinjen krajolikom blagovao je tipični laponski piknik (dimljeni sleđ, ukiseljena haringa, kobasice punjene grožđicama i lukom, pržena mesna pita Lihapiirakkas nadjevena mljevenim mesom i rižom), i neizmjerno uživao u “sjevernoj zori” odnosno Aurori Borealis svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra, što se pojavila oko pet otprilike, a sve uz bocu finske votke imenom Kossu što se otvara samo za posebne prilike te u silnoj milini vjerujemo poželio da ga u nadnaravnim okolnostima ,ako već ikada mora baš sad sustigne apokalipsa s kvarnerskog balkona uz rezoluciju perfektnu i kristalan sound, surround all around, when it hits the ground.

Jato pingvina iza južnog gola bolje da i ne spominjem. Što je previše je previše.

Ako zatopli i led se otopi na Rujevici (meteo prognoza je na tom tragu), Rijeka će u 24. kolu ( 4. ožujak, nedjelja. 17 h) igrati protiv Dinamove mlađe sestrice, prve prostitutke u HNL-u kako bi dometnuo Borat Sagadiyev. Jedino što ova u incestuoznom odnosu daje samo svom Velikom Bratu.

Zagreb, 06.05.2017 - Utakmica 32. kola Prve HNL izmeðu Lokomotive i Rijeke. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Zagreb, 06.05.2017 – Utakmica 32. kola Prve HNL izmeðu Lokomotive i Rijeke.
foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Još uvijek pamtimo onu utakmicu iz prošlog prvenstva kada je sestrica u 32.kolu nanijela prvi poraz Rijeci penalom u 92. minuti u sudačkoj nadoknadi koji je realizirao Majer. Borili su se kao da je pitanje života i smrti. “Lokosi” su stali u dvostruki blok ispred Šempera, tukli su i uklizivali, Završilo je 1:0. Rijeku je to skoro koštalo prvenstva.
Naposljetku se ipak uzdigla iznad svih.

Nekoliko dana kasnije (7. ožujka, srijeda, 17 h), očekuje nas odigravanje odgođenog susreta Rijeka – Dinamo na Rujevici.

U svakom slučaju…

Sestri i bratu iz metropole uzmimo sve bodove!

Komentari

komentari


Related Articles

Srušena neugodna tradicija: Rijeka – Crvena Zvezda 1-0

Nakon minimalnog poraza u Beogradu od Partizana i ispadanja iz Kupa pobjednika kupova od Beverena, na Kantridi je u dvanaestom

Već 27 godina kao simbol grada

Riječka “Armada” slavi svoj 27. rođendan Navijačka skupina o kojoj je već puno toga napisano pa i opjevano, na današnji

Enrico Marotti, riječka daskaška nada

Riječki sport ne prestaje s nogometom, rukometom i košarkom, sugrađani smo mnogih uspješnih sportaša iz takozvanih manjih sportova. Jedan od