Važ je naš!

Važ je naš!

Došao je i taj dan… Naše Primorje kreće u pohod na svoju drugu titulu državnog prvaka. I to protiv koga, protiv najtrofejnije europske momčad, sedmerostrukog prvaka Europe i šesnaesterostrukog prvaka države i osvajača još nebrojenog broja raznih domicilnih i europskih naslova (Kup kupova, Superkup, Kup…). Primorje igra protiv zagrebačke Mladosti. I favorit je. Kako to dobro zvuči.

Kako je svima poznato, zadnjih nekoliko godina su se odnosi u hrvatskom, ali i u europskom vaterpolu drastično promijenili. „Simpatično“ Primorje, klub koji je iznjedrio mnoge igrače koji su se proslavili u bazenima drugih klubova, je postalo svjetska velesila. Trenutno najjača svjetska ekipa. Nakon što su već osvojili titulu prvaka u regionalnoj vaterpolskoj ligi, obranili državni Kup, pred vaterpolistima Primorja je mjesec istine. Prvo ih čeka, već spomenuto finale, točnije finalna serija Prvenstva Hrvatske protiv Mladosti, a onda na kraju mjeseca i Final 6 Europske lige prvaka. Iz oba natjecanja Primorje namjerava izaći kao prvak. No, okrenimo se onome aktualnom.

Finalna serija PH se igra na tri dobivene utakmica. Prva utakmica je u srijedu, 7.5. na bazenima na Kantridi sa početkom u 18:45 (taman negdje na poluvremenu prve utakmice finala Kupa u Maksimiru, zar nije to moglo biti malo raspoređeno „mudrije“?), druga se igra na bazenima Mladosti kraj Save, a treća opet na Kantridi u srijedu, 14.5. Želje svi u klubu, kao i svih navijača koji vjerno prate Primorje i kod kuće i na gostovanjima, je da se četvrta i peta utakmica ne moraju niti igrati. Laički rečeno, trenutni odnos snaga je takav da bi, bez podcjenjivanja, sve trebalo biti riješeno u trokoraku. Ipak, Primorje ne smije ući lagano u ovaj finalni obračun, još uvijek peče šamar koji su prošle godine dobili od Juga.

U polufinalnim dvobojima, Primorje se lakoćom obračunalo sa splitskim Mornarom, dok je Mladost ipak priredila iznenađenje izbacivši dubrovački Jug sa 2:0. Doduše, iz Dubrovnika naglašavaju da sljedeće sezone moraju dovest samo jednog igrača, Luku Bukića. Aludiraju, dakako, na mladog hrvatskog vaterpolistu, sina jednog od naših najvećih igrača, Perice Bukića, koji je istaknuta osoba u HVS, a zbog čijeg (pre)velikog utjecaja smatraju na sudačku nepravdu. No, tko gubi ima pravo i buniti se, ali uvijek je pristojnije prvo pomesti u svome dvorištu. No to je očito konstanta u tim dijelovima lijepe naše.

Mladost, koja je bila u velikim financijskim dubiozama, orijentirala se na mlađe igrače, dok su iskusniji tek vratar Pavić, te Ivan Milaković. Većinom su to domaći dečki, uz pokojeg igrača iz dalmatinskog bazena. U sezonu su ušli jako oslabljeni, a najbolji igrač, rumunjski centar Radu, je pojačao upravo Primorje. O sastavu Primorja je bespredmetno i pričati. Najbolji svjetski vratar zadnjih 10-15 godina, Frano Vićan, ponajbolji svjetski igrači (službeno), Sandro Sukno i Denes Varga, polivalentni Muslim, lucidni Obradović, odlični Radu i kapetan Krapić na centrima, fantastični lijevak Garcia. Vaterpolska mega-momčad, satkana redom od reprezentativaca svojih država. Cilj je jasan. Povratak naslova prvaka u grad na Rječini, po prvi put nakon davne 1938. Kup je velik, JVL je bitna, euronaslov se pamti, ali u većini srca navijača Primorja je samo jedan trofej koji se MORA osvojit. Titula prvaka države. ‘Ajmo dečki, idemo po taj važ! Za sve one koji vas prate, ali i u inat onima koji vas u svakom TV prijenosu omalovažavaju.

Komentari

komentari


Related Articles

Remi nogometašica na startu nove sezone

Seniorke: Rijeka Jack pot – Viktorija Jučer je na pomoćnom igralištu na Kantridi utakmicom između Rijeka-Jack pota i Viktorije iz

Snovi u bazenu postaju stvarnost

Dugih 76 godina trajao je post prvaka države. Prije točno toliko godina Primorje je podiglo trofej namijenjen prvaku države. Večeras

Uspješan tjedan riječkih sportskih kolektiva

Regionalna liga vaterpolista, šesto kolo skupine A: Primorje Erste banka – Radnički Kon Tiki 14:7 (1:1, 5:0, 5:3, 3:3) U