40 godina himne HNK Rijeke

40 godina himne HNK Rijeke

Nogometni klub Rijeka u ovoj godini ušao je u svoju sedamdesetu godinu života. Naravno da se je nogomet i ranije igrao u Rijeci, a mnogi (opravdano) Unione Sportiva Fiumana smatraju klubom na čijim temeljima je nastao naš klub. Duga je naša povijest, nije nastala preko noći, niti se ona može promijeniti preko noći.

Kao i svi nogometni klubovi i naš je klub opjevan u brojnim pjesmama, od Tonija Leskovara, do Blagdan benda, Ganeta Rimatorea ili Diamond dusta. Ipak jedna pjesma svima nama je iznad svih. Radi se, dakako, o službenoj himni Nogometnog  kluba Rijeka, pjesme koja i nosi to ime „Himna NK Rijeka“, a izvode je Opatijski suveniri.  Autor pjesme je Dušan Paro, a za aranžman je zaslužan Branko Fućak. Ta pjesma danas slavi 40 godina. Izdana je, povodom tridesete godišnjice našeg kluba, 15.12. daleke 1975. godine. Riječi pjesme u potpunosti prenosimo, uz malu napomenu da je u šampionskoj sezoni 1998./99. ona ponovo snimljena, te je dodan stih o Armadi.

Uživajte, uz nadu da ćemo ubrzo opet, sa tisućama zastava Rijeke, ići na partidu na mitskoj Kantridi, našem jedinom domu.

 

Kad pride nedeja zapolne

i duge kad povorke idu

uz tisuće zastava Rijeke

sliju se svi na Kantridu

 

Ponos ste regije cijele

i grada na plavom Kvarneru.

Ki dojde tu na partidu

sakemu zamete meru.

 

Ref.

Volimo vas volimo, navijači vaši

Bilo gdje vi igrali, uvijek smo uz vas.

Volimo vas volimo, voli vas Armada.

Bilo gdje vi igrali, uvijek smo uz vas.

 

Galebi bijeli vam nose,

Pozdrav sa dalekih mora

Mornara i kapetana,

Ča vavek u srcu su svama!

Komentari

komentari


Related Articles

Prva utakmica Kvarnera u Kupu Jugoslavije

Svoju prvu utakmicu u kup natjecanju Kvarner je odigrao 02. studenog 1947. u prvoj sezoni Jugoslavenskog nogometnog kupa. U prvom

Eskalacija

O Andreju Kramariću nećemo. Jednostavno, o tom dečku u Rijeci ali i Lijepoj našoj svi sve znaju, a uskoro će

FOTO: Rujevica zasjala punim sjajem

“Nogometni stadion u kampu HNK Rijeka” puni je naziv predivnog modernog zdanja na međi Rujevice i Pehlina podno naselja Blažići.