Hrvatski nogometni kup(us), list drugi

Hrvatski nogometni kup(us), list drugi

Iza nas je osmina finala karavane Hrvatskog nogometnog Kupa. Utakmice su završile, mnogi manji klubovi otplesali svoje uloge i vraćaju se u realnost nižih hrvatskih liga, međužupanijske borbe za prevlast i čast.

Moglo je biti i drugačije, trećeligaš Novigrad i posebno četvrtoligaš Opatija bili su pred vratima raja, na pragu skalpa dva „kluba bratska“, međutim u svome naumu, u konačnici, nisu uspjeli. Umiješala se tu i božica Fortuna, promašili su izgledne prilike, ali i sudačka ruka je učinila svoje.

Hrabra Opatija i glumac Ogi

Malena Opatija je do 90. minute dvoboja vodila protiv favoriziranog devetostrukog hrvatskog prvaka GNK „Možda-su-u-međuvremenu-dodali-još-koje-slovo“ Dinama, ali bacanje i glumatanje Ognjena Vukojevića je bilo jače. Kontakt je vjerojatno postojao, kazneni udarac možda i je ispravno suđen, ali upravo je gadljivo bilo gledati kako „proslavljeni“ (navodnici nisu tu slučajno) hrvatski reprezentativac ustaje, maše rukama pa se ponovno baca i valja po travi kaznenog prostora Opatijaca. Na čast i ponos njemu, treneru i momčadi, a srčanim Opatijcima sve pohvale i čestitke od potpisnika ovoga teksta. Pokazali su kako ne postoji bauk, kako se uz malo truda, volje te želje može i objektivno podosta dominantnijeg protivnika držati u šaci.

Nije ni Novigrad bio daleko od bar produžetaka, ali ukazao se Maglica i odveo svoje dalje. Možda i bolje, u četvrfinalu nema nositelja, može svatko na svakoga, a Rijeci taj klub, krvnik Novigrada, predstavlja najmanji problem. Ždrijeb je već u utorak, a utakmice se igraju tek na proljeće, točnije 11. veljače i 4. ožujka.

U preostalim utakmicama slavili su slabije rangirani klubovi iz parova. I dok je to u dvoboju Vinogradara i Slaven Belupa očito (a i Elvis Scoria platio je cijenu ispadanja od niželigaša), u ostalim dvobojima trenutna kvaliteta bila je itekako na strani tih, zbog čudnovatog sustava natjecanja, slabije rangiranih klubova.

Tako su Istra i Split s dva pogotka ispratili Šibenik odnosno Osijek, Ćirin Zadar petardom isprašio tur Varaždinu, a Lokomotiva nakon vodstva 3-0 na kraju morala strahovati za prolaz protiv Cibalije. Završilo je 3-2 te su se momci s Kajzerice priključili starijem (shvatiti uvjetno) bratu iz maksimirske šume.

HaHaO jaše i dalje

Najavili smo kako će zbog velikog tranzita navijačkih skupina diljem Lijepe naše trebati obratiti pozornost i na navijačke igre, međutim ovoga puta od njih nije bilo ništa. MUP je, valjda jednom mora i njih potrefiti, odradio dobar posao po tom pitanju. Međutim, niti ovoga puta to se ne može reći u cijelosti, uvijek se mora dodati ono čuveno „ali“. Armada je zaustavljena na putu za Dubrovnik, stigli su do Neuma, tamo pet sati zadržani, da bi naposlijetku bili vraćeni prema Kvarneru. Razlozi? Po informacijama s terena nekoliko pronađenih bengalki. Ovo smatramo ničim drugim nego kršenjem osnovnih ljudskih prava i sloboda, ako je već nošenje bengalke protuzakonito (a dalo bi se diskutirati), kako autobus od 50 mjesta može biti kolektivno kriv za jednu ili dvije pronađene baklje? Živjela stara milicijska stega, udri, privedi, zabrani, što te briga tko je kriv.

Kao šlag na kraju ostavljen je redovni izvještaj slavnog HHO-a, kojeg je danas prenijela i Slobodna Dalmacija. Naravno, najveći problem ovog društva su nogometni navijači, njih treba kriviti i za nezaposlenost i za niske plaće i za loše školstvo i za to što ti se na broj, koji ti je dala ona zgodna mala u subotu, javlja glas koji kaže da je pretplatnik nepostojeći. Pa piše naš dragi HHO kako je, po tvrdanjama njihovog neimenovanog izvora iz MUP-a, kod Armade pronađen određeni broj bejzbol palica, droga (ako je, gdje su privedeni?) te pištolj, čije (ne)postojanje isti taj neimenovani izvor nije mogao potvrditi. Zvuči kao loš vic, izmisliš da je pronađena nuklearna bomba, provjeriti ne stigneš pa onda to napišeš i objaviš. Etika na stranu, izvještaj tako ljepše izgleda.

Nije naša Armada jedina na kojoj su genijalci iz HHO-a briljirali. Saznali smo i da smo godinama krivo interpretirali pjesmicu Šugava Rijeko, navodno nam se time želi poručiti da su nam „smrdljive glave“. Zanimljivo, morat ćemo razmisliti o tome.

Za sam kraj ostao je još samo jedan redak izvještaja koji kaže „… (op.a. od opatijskih navijača) u dva navrata čula se ona ružna Armadina interpretacija pjesme „Novih fosila“ „Kako je dobro jebati te opet…“. Društvo, koliko god se trudili, nismo uspjeli pronaći ništa lošeg u redovnim i kvalitetnih seksualnim odnosima. Cijenjeni HHO, savjetujemo da i Vi ponekad probate, možda onda shvatite da ima i boljih stvari od svakotjednog praćenja tko je što viknuo, a tko koga ružno pogledao. Natalitet je u teškom minusu, djece svake godine sve manje i manje, baš pravo vrijeme da upogonite svoje spolne organe. Ovoga puta sa svojim partnerima i partnericama, naše zdrave mozgove ostavite na miru.

Komentari

komentari


Related Articles

Posljednja cigareta

Postoje neki dani, događaji, datumi koji ostanu čovjeku u sjećanju. Urežu mu se onako ispod kože, pa isplivaju svako malo,

Hoćemo još…

Čak i nogometni amateri, koji se, uz dužno poštovanje prema rekreaciji i zdravom načinu života, igraju nogometa na nekom lokalnom

Riječka vrša i riba(ri) iz Zadra

U nedjelju, 15.03.2015. u 17:00 sati na stadionu Kantrida, HNK Rijeka će ugostiti NK Zadar u sklopu 25. kola MaxTV