Kamp raste poput šparoge poslije kiše

Kamp raste poput šparoge poslije kiše

Svima je već poprilično jasno kako se snovi, barem što se tiče HNK Rijeke i njezinih navijača polako ostvaruju. Gradilište kampa na Rujevici je postalo pravi mravinjak. U svakom kutu omeđene parcele niče neka konstrukcija ili instalacija, dok su pogledi najviše upereni prema zamjenskom stadionu i njegovim tribinama koje su trenutno u izgradnji.

Svakim danom je napredak itekako vidljiv. Segmenti tribina se dovoze kamionima te slažu poput “Lego” kockica, po nekoliko redova na sat. Ono što osoba koja prati radove može zamijetiti je to da je krenula izgradnja i istočne tribine. U tijeku je temeljenje potpornih stupova tribine koja bi trebala primati nešto više od 1.700 gledatelja. Dok su na južnom dijelu centralne tribine još u tijeku radovi na izradi “temeljnih čašica” i postavi stupova, na sjevernom, prethodno posloženom dijelu već su u tijeku instalaterski radovi, izrada hidro i termo izolacije te betonskih glazura. Prema viđenoj dinamici radovi se tek zahuktavaju, uvođenjem treće smjene objekt će još brže rasti. Dok se istočna tribina bude još podizala dojma smo da će se na centralnoj (zapadna) već postavljati keramika. Cijelo zdanje već sada poprima oblik stadiona, iako se još ima dosta za učiniti prije samog otvorenja.

Taj dio gradnje koji je laicima, što se tiče građevine, dosta zanimljiv je uzeo zamah, pa se na obroncima povrh gradilišta dnevno može naći veliki broj znatiželjnika i navijača Rijeke koji prate svaki potez “teške mehanizacije” i svakodnevno promatraju novo instalirane segmente.

Optimistično je naš predsjednik Mišković najavio kako će stadion biti pušten u upotrebu 11. srpnja. Iako je na prvi pogled u to jako teško povjerovati, ostavljamo veliku mogućnost da se s ubrzanim ritmom te dobrom vremenskom prognozom i taj zadani rok može ispoštovati.

Ako niste bili u mogućnosti posjetiti gradilište u posljednjih nekoliko dana, uz pomoć marljivih ljudi s našega ali i skyscraper foruma, dostavljamo vam nekoliko fotografija da se možete i sami uvjeriti u napredak novog doma HNK Rijeke.

Komentari

komentari


Related Articles

Još jednom protiv dvanestorice

Bijeli brod nastavlja jedriti prema svome cilju, unatoč svim olujama koje se  pojavljuju na putu prema končanom odredištu. Vrlo je

Rijeka nadigrala Triglav

RIJEKA – TRIGLAV  4-1 (1:1) Strijelci: Kramarić 8., Poplatnik 24., Jugović 54., Jajalo 75., Tadić 80. Rijeka:    Prskalo (77.

Rijeka, let 2015./16. (fly)Dubai boarding now

Sutrašnjim (utorak, 26.1.2016.) povratkm ekipe u Rijeku završava prvi dio priprema HNK Rijeke. Po prvi put u povijesti kluba one