Navijači oplemenili sezonu

Navijači oplemenili sezonu

Iza naše Rijeke je još jedna fantastična sezona puna pobjeda, vatrometa i veselja. Nije začinjena trofejem, barem ne na kraju sezone, ali je svejedno uspješna iz mnogo aspekata. Jedan od tih apsekata čine i navijači ovoga kluba. Jedna posebna sorta ljudi koji žive sa nogomet i svoj klub, a posebice grad i zavičaj u kojemu su rođeni.

Ponovni ulazak Rijeke u skupine Europa lige je još jednom “zapalio” cijeli Kvarner i okolicu. Disale su tribine “kao jedan” i dale golemi vjetar u leđa igračima u bijelome za veličanstvene pobjede nad Feyenoordom i Standardom iz Liegea. Sevilla, pobjednik natjecanja je od svih utakmica koje je igrao do obrane naslova, najviše “teturao” upravo na Kantridi. Nošeni snagom deset tisuća srdaca, igrači Matjaža Keka su držali momčad iz Andaluzije u “knockdownu” do 91. minute kada je nažalost zavladao muk na trenutak. Muk se uskoro pretvorio u veliki pljesak. “Standing ovation” za hrabre junake “male” Rijeke koja je Sevilli ali i cijeloj Europi “pokazala zube”.”Vrištale” su sportske rubrike kontinentskih novina o fenomenalnoj atmosferi na predivnom malom stadionu uz Jadransko more. Hrvati su se pokazali kao genijalni domaćini ali još bolji ljubitelji nogometa i svoje momčadi.

Napunili su se u Europi i gostujući “kavezi”. Rijeka je imala ogromnu i glasnu potporu u Liegeu, a posebno u Rotterdamu gdje je stadion grmio od navijačkih hitova sa “zapada”. Gostovalo se i u Sevilli, po drugi puta u dvije godine. Samo se stadion promjenio. Što se tiče navijača po Europi, Rijeka je stekla “respekt” i ugled bez ikakvih incidenata i problema sa stranim policijama i vlastima. Na ponos svih primoraca.

Nakon “Eurotripa”, pažnja se usmjerila na HNL koji ima svoje draži i “draži”. Iako je u nastavku prvenstva naša momčad dosta zaostajala za Dinamom, i iako su neke utakmice odigrane ispod razine naše momčadi, “zapad” je konstantno bio ispunjen. Pjevalo se Rijeci po svim stadionima i “oranicama” Lijepe naše, a posebice na polufinalu Kup natjecanja na zdanju zvanom Maksimir. “Jug” najružnijega stadiona u Europi nije bio pun kao godinu dana prije, ali je velika “brojka” bodrila igrače Rijeke u neravnopravnoj bitki protiv Dinama i lože istog stadiona.

Dočekali smo iste protivnike u uzvratnoj utakmici. Puna Kantrida je još jednom “grmila” kako bi pogurala Rijeku do pobjede ali se i ovoga puta ispriječila “loža”. Oni su dobili svoje “porcije” cijeloga stadiona, dalo se doznanja što običan puk misli o trenutnom stanju u hrvatskom nogometu.
Nije to pokolebalo pristalice bijelih da svoje ljubimce bodre do kraja prvenstva, iako su utakmice postale “revijalne”. Bez nekog prevelikog natjecateljskog draža, Rijeka je gazila sve pred sobom, a iza sebe je imala Armadu te ostatak stadiona koji je pjevao nakon svake utakmice na Kantridi.

Došlo se i do posljednjega čina na Kantridi. Posljednjega u sezoni, a možda i u životu našega stadiona. Armada je proslavila svoj 28. rođendan u svome stilu. Predivna koreografija te neizbježna bakljada i tradicionalno utrčavanje na travnjak, obilježili su jednu sezonu koja će ostaviti duboki trak u povijesti našega kluba. Vatromet za kraj i pozdrav igrača svim tribinama. Zahvala za pruženu ljubav i vjernost. Preostalo je odraditi “formalnost” na stadionu gdje smo i započeli sezonu. Težak poraz Rijeke nije nikome previše teško pao, ali je zato Armada pokazala što misli o FIFA-i, UEFA-i i naposljetku i HNS-u. Odlučili su se “pokupiti” sa stadiona prije kraja utakmice, ne zbog, taj dan, loše Rijeke, već zbog toga što se nikome nije gledala režirana i dobro odglumljena proslava naslova prvaka.

Komentari

komentari


Related Articles

Znate li priču o Vasi Ladačkom?

Ima jedan tip koji stoluje u panonskoj ravnici. Ponekad običava utvarati samom sebi da je mornar čije je more nestalo.

Poker golova za pad Intera

Rijeka – Inter 4:0 (2:0) Rijeka – Stadion Rujevica. Utakmica 28. kola MAXtv Prve lige. Gledatelja: 3.691. Suci: Duje Strukan,

Starac i more

Ima tamo na “zapadu” grada jedan stadion, taj “sakralni” objekt kojeg Riječani zovu “dom”. Prirodni amfiteatar uklesan u stijene, a