(Ne)Sretan praznik rada!

(Ne)Sretan praznik rada!

Nogomet je izmišljen za zabavu radničke klase, odmor za dušu i tijelo od napornog rada, da uz čašu piva na trenutak zaborave na sve teškoće života i skrenu misli s problema. No, promijenilo se mnogo toga. Tranzistore su zamijenili TV ekrani, ispunjavanje sportske prognoze kladionice, a okretanje antena na krovovima streamovi. Piva je već dobrano zabranjena na većini stadiona, nju su zamijenili šampanjac, jagode sa šlagom i koktel od škampi.

Stajaća mjesta su zamijenile stolice, otvoreno nebo su prekrili pomični krovovi, a blatnjave terene zeleni tepisi. Baklje, dimne i transparente svijetleće reklame uz terene, šalove i dresove smoking i večernje haljine. Idola u kopačkama iz susjedne zgrade plaćenik iz daleke zemlje, prijenos na TV-u samo uz dodatnu pretplatu.

Povijest se može mijenjati, ali ne promijeniti. Propale tvornice i ugasle nade, nepravde i razočaranje, probajte na tren zaboraviti uz najdraži dres na sebi. Pa dok nas nisu sustigle još sve novotarije i nametnuta pravila zapjevajmo na Kantridi svi skupa. A ako vas nije sram u kuću pozvat gosta, to znači da imate i posla,pa u duhu 1. Maja, proslavite praznik rada.

Komentari

komentari


Related Articles

Eskalacija

O Andreju Kramariću nećemo. Jednostavno, o tom dečku u Rijeci ali i Lijepoj našoj svi sve znaju, a uskoro će

Tko će biti posljednja prepreka Rijeci na putu do skupina Europa lige?

Nakon što su odigrane uzvratne utakmice 3. pretkola Lige prvaka i Europa lige poznati su svi nositelji za sutrašnji ždrijeb

Miran kraj za novi početak

Nakon depresivnog utorka gdje Rijeka nije smogla snage i umijeća nadvladati Dinamo, bolju terapiju od susreta s Hajdukom ne bi

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

5 × 3 =