Pljesak za remi

Pljesak za remi

Susretom protiv Slavena, nogometaši Rijeke završili su ovogodišnje domaćinske nastupe u svome novom domu. Mršavi remi, čak deseti u polusezoni, uz isto toliko pobjeda, i nulom u rubrici porazi. Doba je slaganja dojmova, računica i domjenaka. Iako većini dani darivanja tek dolaze, Rijeka je bila darežljiva cijele godine.

Ma koliko se htjelo uljepšati cijelu ovogodišnju sezonu, ponekad čak i forsirajući, ostaje činjenica da je Rijeka, u prosjeku, svaku drugu utakmicu odigrala neriješeno. No, unatoč tome, sve do ovoga kola, držala je čelnu poziciju zajedno s Dinamom. Gosti iz Koprivnice, znani kao i farmaceuti, potvrdili su sve znane boljke Rijeke, i po principu “copy paste”, učeći na predstavama s prijašnjih utakmica “bijelih”, osvojili su bod, iako ne bi bilo nezasluženo da su nanijeli i prvi poraz domaćinu.

Rijeka dugo, previše dugo igra na inspiraciju pojedinca, većinom Tomasova. Ako ne on, onda netko drugi, ali ostaje dojam da je to sve nekako na silu, s dosta grča, bez tečnosti i ideje. Tako je bilo i ovog puta, pritisak na početku, vodstvo, i onda nastane bezidejnost, koja prelazi u strah, i kulminira panikom s mješavinom niskobudžetnog horor filma. Prvi dio susreta može dobiti prolaznu ocjenu, Rijeka je vodila, gledatelji na istočnoj tribini imali su i bonus igru, pogodi pomoćnog s papirom, koji se pokazao vrlo vještim u izbjegavanju istih. Svjedočili smo sada već otvorenoj podjeli navijača, međusobnog vrijeđanja, i na rubu nečeg goreg, onih za i protiv… znate koga. No, navijači su bili ujedinjeni u zazivanju Kantride, i pogotovo plavo-bijele boje, jasne poruke da se puno stvari može prihvatiti, no da sve ima svoju granicu. Zaista sadržajan prvi dio susreta.

Često znamo čuti, rekli bi i omiljenu izjavu nogometaša, “pokazali smo karakter”, ma što to značilo. Po prikazanom u drugom dijelu susreta, nogometaši Rijeke ga nemaju ili ga skrivaju. Nakon izjednačenja gostiju, oni su bili ti koji su težili i drugom pogotku, akcijama koje su imale i glavu i rep. Gosti su imali i ulazak troje igrača s klupe koji su donijeli pomak na bolje, dok je Rijeka svakom svojom promjenom tonula sve dublje, uz evidentan trkački pad.

No, nije sve tako crno, iz nekog drugo kuta to su nerealna očekivanja navijača. Cilj postavljen prije ove sezone, mjesto među prva četiri, je ostvaren, barem za sad. Našli smo adekvatne zamjene za igrače koji su otišli, primjerice Leovac-Zuta. Širina klupe, i motiviranost igrača s nje, pokazala se ulaskom Jugovića, a pogotovo Bradarića. Ohrabruje odlučnost i hrabrost Močinića, koji ne puca s dvadeset metara, i uludo troši loptu, već prodorom dolazi do same gol-aut linije i izbori korner. Našeg jakog oružja. Prekida.

Nogometaši Rijeke nakon susreta ispraćeni su pljeskom s terena. Osobno sam pljeskao i “onom” prvom koji je izašao još za vrijeme susreta, i tako bi trebalo biti dok svi oni zajedno nose naše boje, plavo-bijele, i grb na dresu. A kako se bliži prijelazni rok, zasigurno nas očekuje poneko osvježenje u redovima Rijeke. Primjerice… defenzivni vezni.

Komentari

komentari


Related Articles

Dođi do Splita po sva tri boda

Prije skoro 5 mjeseci, 16.7.2016., Rijeka je odigrala prvo prvenstveno kolo u ovom prvenstvu. Rezultat, u gostima, na Parku mladeži,

Die but not give up

Proteklog ljeta u srpnju, njemačka nogometna Panzer Division u Belo Horizonteu pokazala je brazilskoj pješadiji što je notorni germanski Blitzkrieg.

Nogometni šah mat

Veliki svemirski brodovi rasparali su Zemaljsko nebo manirom plećatih nogometnih centarfora u zenitu forme koji isto čine mreži suparničkog tima.