“Rijeka” ostaje u Rijeci

“Rijeka” ostaje u Rijeci

Prema najnovijim informacijama, Rijeka dobiva dva nova stadiona. Prvi koji će se graditi podno stijena Kantride te zamjenski u sklopu novog trening kampa na Rujevici.

Da, nije san već stvarnost. “Rijeka” iz dana u dan raste pa nas nove vijesti svakodnevno razveseljavaju. Prema najnovijim saznanjima, naš klub će postati bogatiji za čak dva stadiona. Naime, već su radovi za novo, moderno zdanje na Kantridi u punom jeku. Rješava se papirologija, rade posljednje kalkulacije, a projekt samo što nije ugledao svjetlo dana.  To je već polako stara priča koja ide ka svojoj realizaciji, ali tu se upravo rađa nova “štorija”.

Bilo je mnogo nagađanja gdje će naši nogometaši igrati svoje prvenstvene utakmice u sezoni 2014/2015. pa čak i u onoj narednoj. Zbog gradnje novog stadiona, “Rijeka” će biti prisiljena na “podstanarstvo”, a najizglednije opcije su bile stadion “Žuknica” u Kostreni te dom “Istre 1961”, stadion “Aldo Drosina”. Priča je dobila  novu dimenziju kada se pojavila informacija da će se u sklopu novog trening kampa na Rujevici, sagraditi i novi stadion(čić) s ukupno 5000 sjedećih mjesta, za potrebe igranja HNL-a u vrijeme gradnje nove Kantride.

Privremeni stadion bi trebao imati fiksnu tribinu od 2500 sjedećih mjesta sa svom pratećom infrastrukturom kao što su Vip lože, Press centar, svlačionice te ostale prostorije potrebne za organizaciju utakmica na najvišem nivou hrvatske nogometne lige. Naravno, nadodala bi se i jedna montažna tribina kapaciteta 2500 mjesta, koja bi se uklonila nakon povratka kluba na Kantridu. Gradnja se očekuje već ovoga ljeta, a završetak radova je predviđen za kraj godine.

Ovaj potez uprave “HNK Rijeke” se čini najlogičnijim s obzirom na to da se radi o praktičnom rješenju koje će vjerojatno zadovoljiti sve navijače “Rijeke” ali i samom klubu ostaviti stadion koji će se u budućnosti koristiti za odigravanje prijateljskih utakmica prve momčadi, utakmica mlađih selekcija te za odvijanje treninga.

 

Komentari

komentari


Related Articles

Nastavimo niz

Rijeka dočekuje Hajduk nakon dugo očekivane pobjede u HNL-u. Bodovi koje je Rijeka uzela u Vinkovcima tek će se potvrditi

Rijeka vas čeka

Evo vaših kolačića gospodine, nećete pogriješiti s njima, stvarno su vam pravi. Nego, vi se ženite? – Ne ja, ja

Istra pokradena…

Upravo ovaj naslov u raznim interpretacijama novinara i novinarčića većine hrvatskih medijskih kuća nas bombardira cijeli dan. Index, Jutarnji, RTL,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

5 × 4 =