Zajedno smo Rijeka u Zagrebu

Zajedno smo Rijeka u Zagrebu

U Zagrebu se ovog vikenda odigravao jedan od najjačih regionalnih turnira za mlade nogometaše, “Bubamara Kup”, U10 kategorija. Nastupile su 32 ekipe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH i Makedonije. Mnoštvo poznatih osoba iz javnog i sportskog života, TV kamere i sam gradonačelnik grada Zagreba, svjedočili su cjelodnevnom nadmetanju, prikazivanju nogometnih vještina, ali prvenstveno sportskom druženju preko 500 djece.

Naš grad predstavljale su tri momčadi, HNK Rijeka, ŠN 1.gol i NK Orijent. Specifičnost turnira je njegov sami sustav natjecanja. Ekipe su podijeljene u 8 skupina, nakon međusobnog razigravanja, svi pobjednici skupina, njih osam, ulaze u nove dvije skupine, te razigravaju za poredak od 1 do 8 mjesta. Drugoplasirani razigravaju za poredak od 9. do 16. i tako redom. Mladi nogometaši Rijeke i 1.gola suvereno su osvojili prva mjesta u svojim skupinama, dok je Orijent bio drugi, ali u grupi sa Dinamom. Iako su dečki sa Krimeje poraženi od zagrebačkih plavih, jedni su od rijetkih koji su uspjeli zabiti gol, u porazu 3-1, kasnije se pokazalo, osvajačima turnira.

Nogometaši Rijeke furiozno su startali u svojoj uvodnoj grupi, premoćno osvojili prvo mjesto, ali su potom, nažalost, u sljedećoj fazi natjecanja, zauzeli posljednje, četvrto mjesto, što je bilo dovoljno za razigravanje za sedmu poziciju, koju su i osvojili. Iako su u većini susreta bijeli dominirali, pokazali veliku želju i borbenost, u nekim susretima nije bilo potrebne sreće, ali ostaje dojam, i neiskustvo igranja na turnirima, zapravo drukčiji sustav igre. Naime, naše Županijsko prvenstvo je jedno od rijetkih koje se igra 7+1 igrač, na terenu većih dimenzija, dok ostali, možemo reći svijet, u mlađim kategorijama, igra 5 ili 6+1, na manjim dimenzijama.

Koliko znači iskustvo igranja jakih utakmica i turnira, pokazala je ŠN. 1.gol, zauzevši odlično 5. mjesto. Na putu prema dodjeli medalja zaustavljena je od kasnijeg finalista, Vojvodine, minimalnim porazom 1-0. Ovakav rezultat više nije čudo, već predan i stručan rad osoba u jednom malom klubu dolazi na “naplatu”, i to u kontinuitetu, a potvrda tome je da su iza 1. gola ostale ekipe poput Osijeka, Varteksa, Zagreba, Širokog,Drave… ali i Rijeka.

Na ovom, izrazito jakom turniru, među 32 ekipe, riječke momčadi su osvojile 5. , 7. , i 11. mjesto. Bravo dečki! Više od ovog rezultata veseli činjenica da su svojim ponašanjem i odnosu prema protivniku dostojno predstavljali naš kraj, te se međusobno bodrili, pa je tako nastala, mogli bi reći, “povijesna” naslovna fotografija, a za ovaj put, titulu najboljeg na Kvarneru, odnijela je ŠN 1. gol.

Komentari

komentari


Related Articles

Rijeka II – revealed

Utakmicom (i porazom) protiv vodeće momčadi lige, druge ekipe Dinama, pao je zastor na jesenski dio 3. HNL Zapad, premijerne

3. kolo Kvarnerske rivijere: U četvrtfinalu Rijeka ide na susjede iz Pule

Današnjim susretima 3. kola završeno je natjecanje po grupama na 62. Kvarnerskoj rivijeri. Poznati su svi parovi četvrtfinalnih susreta, a

Jardasov memorijal Riječanima

Iako prva ekipa juniora Rijeke danas nije imala svoj dan te se visokim porazom u uzvratu polufinala kupa protiv Splita