Roštiljanje uz navijanje!

Roštiljanje uz navijanje!

Dolazak proljeća i toplijih dana idealan je za otvaranje sezone roštilja. Roštilj je idealan za obiteljsko druženje ili kao običan nedjeljni ručak ali također može biti i vrlo odličan prilog uz navijačko druženje i slastan dodatak gledanju utakmica s ekipom. Donosimo vam nekoliko savjeta i trikova kojima ćete zadiviti prijatelje prilikom navijačkog druženja.

rostilj1

Prije nego što počnete s organizacijom i nabavkom mesa potrebno je osigurati nekoliko sitnica koje su preduvjet za odličnu zabavu uz utakmicu. Kao prvo trebate se elegantno riješiti bolje polovice. To je najlakše učiniti tako da u jutarnjim satima pomognete u kućanskim poslovima i time je omekšate. Nakon toga idealno bi bilo da na drugom tv prijemniku pronađete kanal koji vrti nekoliko turskih sapunica uzastopno i o tome obavijestite suprugu. Ako slučajno punica živi s vama prepustite joj čuvanje djece uz komplimente kako djeca jako vole provoditi vrijeme s njom. Punca možete priključiti roštilju ako nije zanovijetalo. Ako pak imate sreće i punica ne živi s vama tim bolje, djecu odvedete da prespavaju kod nje.

Kada ste riješili početne prepreke možete početi razmišljati o nabavci mesa i ostalih popratnih stvari.
Kod nabavke mesa potrebno je obratiti pozornost na to da meso ima barem malo masnoće jer će u protivnom biti vrlo suho. Ako ste se odlučili za ćevapčiće ili pljeskavicu preporuka je da ih nabavite kod mesara a ne u velikim trgovačkim centrima jer su u pravilu puno ukusniji i kvalitetniji. Za piće preporučujemo pivo, koje se idealno veže uz meso s roštilja iako niti vino nije loš izbor. Naravno svima koji su došli automobilima na druženje savjet da se informiraju o mogućim policijskim patrolama koje bi ih mogle zaskočiti na povratku svojim domovima. I naravno uvijek voziti oprezno! Ugljen ili briketi su idealni za pečenje mesa ali ako nemate pravi, svrsi će poslužiti i električni roštilj. Kada ste obavili kupnju i sve je spremno možete pristupiti pripremi. Važno je da sve pripremite unaprijed kako ne bi propustili ono zbog čega roštiljate, utakmicu.

Za početak pripreme mesa potrebno je dobro zagrijati površinu na kojoj se meso peče. Rešetke ili ploču treba lagano nauljiti da se slasni komadi ne bi lijepili za površinu. Slijedi provjera temperature žarišta. Za nju ne koristite termometar već kao pravi profesionalac, ruke. Kada ruku ne možete držati tik iznad roštilja više od dvije – tri sekunde znat ćete da je temperatura idealna za stavljanje mesa na roštilj. Bilo bi idealno kada bi meso okrenuli samo jednom ali ako ga i okrenete nekoliko puta ništa mu se neće dogoditi. Za provjeru da li je meso gotovo nemojte ga rezati već ga vilicom probadajte. Kada vilica lagano prodire u meso to je znak da je meso pečeno i spremno za posluživanje.
Sada možete uživati u savršenom roštilju.

Rostilj-meso

Da bi završetak roštilja bio idealan potrebno je da voljeni klub pobijedi, da nagovorite prijatelje da vam pomognu pospremiti te da vas supruga ne prostrijeli pogledom kada uđete u kuću!

Dobar tek!

Komentari

komentari


Related Articles

Gastronavijač – Mađarska

Prvom „pravom“ gostujućom utakmicom kreće i kolumna Gastronavijač. Cilj iste je ostatak navijačkog puka pobliže upoznati s enogastronomskim delicijama određene

Kad navijači kuhaju

  U organizaciji Fan Club Caffe-a, ovog vikenda održao se 2. po redu navijački kotlić, “Krepat ma ne molat”. Zanimljivost

Gastronavijač: Farski Otoci

Nakon što većini gladnih navijača Rijeke mađarski organi reda i mira nisu dopustili da degustiraju čari mađarske kuhinje (točnije, vrhunac

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

16 − thirteen =