Sharbini strijelac u reviji promašaja

Sharbini strijelac u reviji promašaja

Hrvatska je svladala Gibraltar s visokih 4:0, iako je rezultat trebao biti puno veći od konačnog. Hrvatski su se reprezentativci propisno ispromašivali i samo zbog toga rezultat nije rekordan. Kako je predsjednik HNS-a obznanio Gibraltar smo ugostili kako bi im tako izrazili dobrodošlicu u Europsku nogometnu federaciju. Možda su i naši nogometaši to “prepoznali” pa nisu htjeli goste poniziti.

Jedina svjetla točka u gostujućoj momčadi bio je vratar Perez koji će nakon ove utakmice imati što pričati nakon povratka u domovinu. Sama činjenica da su gosti prvi udarac prema Subašiću uputili u 80. minuti dovoljno govori o njihovim ambicijama. Kvaliteta gostiju je takva da bi najvjerojatnije i susret protiv selekcije Primorsko – goranske županije za njih predstavljao povijesnu utakmicu.

Dobra strana ovog malo jačeg treninga je što su Varaždinci konačno u svom gradu dočekali vrhunski nogomet. Nakon što je Varteks napustio Prvu ligu, niti reprezentacija godinama nije gostovala u “baroknom” gradu. A da je publika itekako željna vrhunskog nogometa dokaz je posjeta. Unatoč neatraktivnom protivniku i terminu kada je sunce još uvijek daleko od zalaska, gotovo do vrha su ispunili stadion Anđelka Herjavca.

O našim reprezentativcima također nema puno toga za napisati. Goste je otključao Sharbini, nakon finog prodora Vrsaljka. Nedugo potom već je bilo 2:0 koje je postavio snalažljivi Kovačić. I u drugom poluvremenu nastavlja se igra na jedan gol. Gibraltar nema znanja i koncentracije pa teško mogu spojiti više od dva dodavanja. U 53. minuti Leovac je sjajno pronašao Mandžukića, kojeg je s leđa odgurnuo jedan gostujući nogometaš. Jedanaesterac je u pogodak pretvorio upravo Mandžukić koji je ovim golom konačno prekinuo dugi post. Konačnih 4:0 postavio je bivši napadač Rijeke Andrej Kramarić.

Što se tiče nogometaša Rijeke koji su dobili prigodu igrati, uz već spomenutog Sharbinija koji je postigao pogodak i Leovca koji je sudjelovao kod trećeg pogotka, igrao je i Lešković. Kako gosti nisu bili opasni, Lešković je očekivano bio neprimjetan. A i ono malo posla što ga je bilo odradio je bez greške.

Bio je ovo tek uvod u predstojeći tjedan u kojem nas očekuje važan susret protiv Talijana. Nažalost, susret će se odigrati bez gledatelja u Splitu. No zanimanje javnosti je veliko i svi s nestrpljenjem očekuju susret kojim Hrvatska može, u slučaju pobjede, polako zaključiti kvalifikacije.

Komentari

komentari


Related Articles

Posljednja (i prva) linija – spoj mladosti i iskustva

U drugom nastavku statističke analize protekle sezone nogometaša Rijeke donosimo Vam analizu učinka pojedinih igrača po pozicijama. Prije nego što

Svi na svoja mjesta u obranu Rijekinog prvog mjesta!

Recentni ogled u Vinkovcima obznanio nam je da se HNK Rijeka prometnula u pravo pravcato drvno prerađivačko poduzeće. Ostatku riječkih

“Ne trebam te jer imam sve!”

Prije nekoliko godina sam razmišljao na jedan drugi, meni trenutno nepojmljivi način. Prije koju godinu sam prihvatio svoju Rijeku kao